Emekliler seslerini duyurabilmek için imza topladı | Güney Gazetesi Mersin

Emekliler seslerini duyurabilmek için imza topladı

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesinde örgütlü emekliler, maaşların iyileştirilmesi, konutsuz emekliler için sosyal konut yapılması, yılda 4 defa ikramiye ödenmesi talepleri için imza kampanyası başlattı.

Emekliler seslerini duyurabilmek için imza topladı


ABİDİN YAĞMUR

 

Şehrin işlek caddelerinden Kuvva-i Milliye Caddesinde stant açan Tüm Emekliler Sendikası üyeleri, “Sefalet ücretine hayır, insanca yaşamak istiyoruz” yazılı bir pankart açtı.

“Çetelere değil emekliye bütçe” yazılı önlükler giyinen emekliler, caddeden geçen vatandaşlardan imza kampanyasına destek istedi.

Kısa sürede yüzlerce vatandaşın imza attığı çağrı metninde, “Tüm emekli aylıklarına seyyanen zam yapılsın. Konutsuz emekliler için sosyal konut yapılsın, depreme dayanıksız konutların güçlendirilmesi için uygun kredi sağlansın. Emeklilerin sendika hakkı anayasal güvenceye kavuşturulsun. Emekli maaşları hükümet ile emekli sendikalarınca yapılacak toplu görüşmeyle belirlensin. İntibak Yasası çıkarılsın. Tüm emeklilere yılda 4 kez birer maaş tutarında ikramiye ödensin” ifadeleri yer aldı.

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, “Rahat yaşaması gereken emekli yoksulluğun çukurun itildi. Bugün emekli aylığı en düşük 7500 TL. Ortalama işçi emeklisi aylığı 8290 TL, memur ve Bağ-Kur emeklisi ortalama aylığı 8295 TL. İktidar izlediği ekonomi politikasıyla iflasın kapısını açmıştır. Bugün topladığımız imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göndererek sesimizi duyurmaya çalışacağız” dedi.

 


  Emekliler seslerini duyurabilmek için imza topladı