"Mülakatsız 100 bin atama istiyoruz" | Güney Gazetesi Mersin

"Mülakatsız 100 bin atama istiyoruz"

Ataması yapılmayan öğretmenler, mülakatsız 100 bin öğretmen ataması yapılması ve şubat ayında göreve başlatılması çağrısıyla eylem yaptı. Öğretmenlerin eyleminde “Mülakat liyakatin katilidir”, “Mülakat dediniz sözünüzü yediniz” şeklinde sloganlar atıldı.




ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs Seçimleri 2023 Seçimleri öncesinde verdiği “Öğretmen atamalarında mülakatı kaldıracağız” sözünün tutulmasını isteyen ataması yapılmamış öğretmenler, Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 bin öğretmen ataması talebiyle eylemdeydi.

Özgecan Aslan Barış Meydanında bir araya gelen öğretmenlere eğitim sendikaları temsilcileri, emekli öğretmenler ve aileleri de destek verdi.

Ataması yapılmayan öğretmenler eylemde “Tantunisiyle kebabıyla mülakatsız 100 bin atama. Şubatta okula”, “100 bin öğretmen hazır, Maliye bütçeyi ayır” yazılı pankartlar açtı.

Atanması yapılmayan öğretmenler adına açıklama yapan İbrahim Hamza Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimler öncesinde kamuya yapılacak ilk atamada mülakatın kaldırılacağını açıkladığını, AKP’nin de seçim videoları ve görsellerinde bu vaadi tekrarladığını hatırlattı.

 

Seçimlerin üzerinden 6 ay geçtikten sonra, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “mülakat gibi mülakat yapacağız” dediğine değinen Yalçın, “Ücretli öğretmen alımlarında bile adaletsizlik baş gösteriyorken sözleşmeli öğretmen alımları için uygulanması planlanan mülakat sisteminde adaletsizlik olmayacağının garantisini verebilir misiniz? Mülakat sistemi için kurulacak komisyonların her birini denetleyebilecek misiniz? Bizler ataması yapılmayan öğretmenler olarak mülakat sisteminin ne yüzde 50’sini, ne yüzde 30’unu ne de yüzde 20’sini kabul ediyoruz. Bizler ne lanse edilen 10-15 bin bandında bir sayıyı ne de  Sayın Bakan’ın 68 bin ihtiyaç diye ifade ettiği banttaki bir sayıyı kabul etmiyoruz. 100 bin atama yapılmasını bekliyoruz. Bizler öğretmenler olarak zincir marketlerde değil sınıflarımızda olmak istiyoruz. İnşaatlarda değil sınıflarımızda olmak istiyoruz. Maden ocaklarında değil sınıflarımızda olmak istiyoruz. Bizler meydanlarda kamera karşısında değil, sınıflarda öğrencilerimizin karşısında olmak istiyoruz” dedi.

 

 

 


  "Mülakatsız 100 bin atama istiyoruz"