ÇBK’da Avrupa mesaisi | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da Avrupa mesaisi

Cimbom’u deviren Turuncu Lacivertliler Fransız Villeneuve karşılaşmasına odaklandı

ÇBK’da Avrupa mesaisi


HASAN KÜÇÜK

Kadınlar Basketbol Süper Ligi 15. Hafta karşılaşmasında Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 9 sayı farkla 74-83 mağlup eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) büyük sevinç yaşanıyor. KBSL’nin ilk yarısını 24 puanla 2. sırada tamamlayan Turuncu Lacivertliler çarşamba günü EuroLeague Women 10. Hafta karşılaşmasında Fransız ekip Villeneuve d'Ascq LM’yi ağırlayacak. Fransa’daki ilk maçta rakibini 9 sayı farkla mağlup eden ÇBK, rövanş maçında da yenerek zirve mücadelesini sürdürmek istiyor.  

ÇBK Başantrenörü Olcay Orak, Galatasaray ile zorluk derecesi yüksek bir maçta karşı karşıya geldiklerini söyledi. Sarı Kırmızılıların Hem KBSL hem de Euro Cup’ta hedefi olan iyi ekiplerden biri olduğunu ifade eden Orak, “Maçın belirli bölümlerinde iyi top oynadık ancak rakibimiz zaman zaman bizim kısalmamızı iyi değerlendirdi. Çalıştıklarımızı iyi uyguladığımız için sıkıntı yaşamadık. Standarttaki müdafaamızı yapamadığımız için üzgünüm. 65 civarında tutmamız lazımdı” dedi.

 

MARİNA VE ALINA İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Maçta performansları ile dikkat çeken Alina ve Marina’nın dünya standartlarında çok önemli iki kanat oyuncusu olduğunu vurgulayan Orak, “Rakip takımın müdafaasını şekillendiren oyuncularımız görevlerini iyi yaptılar. Bu şekilde oynadığımız takdirde kolay kolay maç kaybedeceğimize inanmıyorum. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Avrupa’da iki maç kaybetmelerinin ardından son maçta Basket Landes’i 2 sayı farkla mağlup ettiklerini hatırlatan Orak, “Çarşamba günü Fransız ekibi Villeneuve d'Ascq LM ile evimizde çok kıymetli bir maç oynayacağız. Burada da yenerek Avrupa’da seri yakalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.