“Kadın belediye başkanı görmek istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadın belediye başkanı görmek istiyoruz”

KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Türkiye’nin ilk kadın il belediye başkanı Müfide İlhan’ın memleketi Mersin’de 73 yıldır kadın belediye başkanı seçilmediğini belirterek “Bu tablo Mersin’e yakışmıyor. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerimde kadın belediye başkanları görmek istiyoruz” dedi.

“Kadın belediye başkanı görmek istiyoruz”


 

İLKAY ADALIOĞLU
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Programa KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu da katıldı.

KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, “Türk kadının belediye başkanı seçme ve seçilme hakkını yasal olarak elde edişinden 20 yıl sonra 1950’de Mersin bir kadını Müfide İlhan'ı Mersin belediye başkanı seçti. Aradan 74 yıl geçmesine rağmen Mersin bir daha kadın belediye başkanı görmedi. Mersin'de 13 ilçe ve büyükşehir belediye başkanı erkek. Bu tablo Mersin'e yakışmıyor. 31 Mart 2024 te yapılacak Yerel seçimlerimde kadın belediye başkanları, görmek istiyoruz. Mersin'de 806 muhtarın 22 si kadın, 2 kadın da vekaleten muhtar. Mevcut 24 kadın muhtar yeniden aday, ayrıca şu ana kadar bizimle iletişime geçen 60’ın üstünde kadın muhtar adayı var. Tüm kadın adaylara başarılar diliyoruz” dedi.