Dem Parti Mersin’de 3 ilçede aday çıkaracak | Güney Gazetesi Mersin

Dem Parti Mersin’de 3 ilçede aday çıkaracak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin MYK toplantısında alınan kararları ve Batı’da nerelerde aday göstereceklerini duyurdu. Dem Parti Mersin’de 3 ilçede belediye başkan adayı çıkaracağını ilan etti.

Dem Parti Mersin’de 3 ilçede aday çıkaracak


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları Genel Merkez’de açıkladı. Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri de duyurdu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için alınan kararlara değinen Doğan, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” dedi. Kayyım atanan bütün belediyeleri halk iradesiyle buluşturacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca yeni kazanımlar elde edeceklerini ifade etti.

Doğan şu ifadeleri kullandı:

“Parti Meclisimiz 15-16 Aralık tarihinde toplandı. Daha önce burada yine benim açıkladığım eğilimi üzerine, yani Türkiye’nin 81 ilinde aday çıkarma tartışmalarına dair iki gün süren kapsamlı değerlendirmeler yaptı ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yapıldı. Akabinde dün daha önce de açıkladığımız DEM Parti’nin kendi aday ve listeleriyle kent yönetimlerinde yer alma eğilimi Merkez Yürütme Kurulumuzda tekrar ele alındı ve değerlendirildi. Tekrar etmek isterim ki öncelikle bizden zorla alınanı geri alacağız bu konuda son derece kararlıyız. Yani kayyım rejimini sandıklara gömeceğiz ve bunun için tüm gerekli tüm hazırlıklar yapılıyor.

 

'MÜZAKERELER VE GÜÇBİRLİKLERİ KURARAK İLERLEYECEĞİZ'

 

Kayyım atanan tüm belediyelerimizi yeniden hal iradesi ile buluşturacağız ve onunla da yetinmeyeceğiz. Daha önce yönetiminde bulunmadığımız il, ilçe ve beldede yeni kazanımlar elde edeceğiz. Bu hedefe ulaşmak için parti adımızla çeşitli istişareler, müzakereler ve güçbirlikleri kurarak ilerleyeceğiz. Bu çerçevede dün toplanan MYK’mızın Türkiye’nin batısında ilk etapta aday göstereceğimiz bazı yerleri, merkezi seçim koordinasyonumuz ve yerel yönetimlerden sorumlu komisyonumuzun çalışması sonucu çalışmaları ve sunumları doğrultusunda belirledik."

 

BATI'DA ADAY GÖSTERECEĞİ İLLERİ AÇIKLADI

 

Güç birlikleri kurarar ilerleyeceklerini kaydeden Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri açıkladı. Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı kentler şöyle:

 

Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı yerler şöyle:

 

Adana - Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir

Antalya - Kepez

Mersin merkez, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus

İstanbul - Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli

Aydın Merkez, Didim, Efeler, Germencik ve Söke

Konya - Cihanbeyli ve Kulu

Kocaeli - Dilovası

İzmir - Torbalı, Bayraklı ve Menemen

Manisa - Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre

Çanakkale - Gökçeada

Tekirdağ - Çorlu ve Çerkezköy

 

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

 

Doğan, aday adaylığı başvuru süresinin de 5 gün uzatıldığını açıkladı. Böylece son başvuru tarihi 25 Aralık'a kadar uzatılmış oldu.