Mobil göç araçları Akdeniz ve Mezitli’de | Güney Gazetesi Mersin

Mobil göç araçları Akdeniz ve Mezitli’de

İçişleri Bakanlığı’nın düzensiz göçle mücadeleyi etkinleştirmek amacıyla başlattığı mobil göç aracı uygulaması 6 Aralık itibariyle göçün yoğun olduğu Akdeniz ve Mezitli ilçelerine konuşlandırıldı. Mobil göç araçlarında şimdiye kadar 100’e yakın kontrol gerçekleştirildiğini belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Buradaki amaç düzensiz olduğundan şüphe duyulan insanların kontrollerinin seri bir şekilde yapılmasını sağlamak” dedi.

Mobil göç araçları Akdeniz ve Mezitli’de


ELVAN KONUK

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz ve Mezitli’de faaliyete geçen mobil göç araçlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Pehlivan, “19 Temmuz itibariyle özellikle düzensiz göçle mücadeleyi etkinleştirmek amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından mobil göç aracı uygulaması başlatıldı. İlk etapta 5 büyükşehirde başlatılmıştı, Aralık ayının ilk haftası itibariyle de 25 diğer büyükşehirde bu uygulama hayata geçirildi. Mersin’de de 6 Aralık itibariyle mobil göç araçları tahsis edildi ve fiilen de ilimize geldi. biz de yoğunluk arz eden Akdeniz ve Mezitli ilçelerimizde mobil göç araçlarını konuşlandırdık, şuan 2 noktada bu araçlar işlev görüyor” dedi.

“3 DÜZENSİZ GÖÇMEN SINIRDIŞI EDİLDİ”

 

İhtiyaç olduğu sürece araçların hizmet edeceğini belirten Pehlivan, uygulamayla birlikte düzensiz olduğundan şüphe duyulan insanların kontrollerinin seri bir şekilde yapıldığını söyledi. Pehlivan, “Tespit edilen kişi öncelikle bu mobil araca davet ediliyor, ilk etapta kimlik kontrolü yapılıyor. Kimlik ibrazında sıkıntı varsa biometrik veri tabanında parmak izi alınmak suretiyle orada taraması gerçekleştiriliyor. Bu tespitler neticesinde şayet ülkemizde yasal olarak kalma hakkı yoksa geri gönderme merkezlerine seri bir şekilde yönlendiriliyor ve yurtdışına çıkışı sağlanıyor. Biyometrik kontrol yapan personelimiz, kimlik kontrolü yapan personelimiz var, tercümanımız var. Bu şekilde ilimizdeki düzensiz göçle ilgili çalışmaları takip ediyoruz. Mobil araç olduğu için ihtiyaç halinde zaman zaman yerlerini değiştirmek suretiyle bu etkin kontrolleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.  100’e yakın kontrol gerçekleşti, bunlardan 38’i diğer illerden gelip burada bulunan kişiler, illerine gönderilmiş oldular. 3 kişi de sınırdışı edildi” şeklinde konuştu.