Karanlıkta eğitime hayır | Güney Gazetesi Mersin

Karanlıkta eğitime hayır

Eğitim-İş Sendikasında örgütlü öğretmenler, ders giriş ve çıkış saatlerinin gün ışığına göre ayarlanması, çocukların karanlıkta okula gitmesinin ve karanlıkta okuldan çıkmasının engellenmesi çağrısında bulundu.

Karanlıkta eğitime hayır


HABER: ABİDİN YAĞMUR-FOTOĞRAFLAR: ELVAN KONUK

 

Akşam saatlerinde Özgür Çocuk Parkında bir araya gelen Eğitim-İş üyeleri, “Karanlıkta eğitime hayır” yazılı pankart açtı ve soruna dikkat çekmek için fener yaktı.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Ders saatleri gün ışığına göre ayarlanmadığı, okul ve derslik ihtiyacı karşılanmadığı için çocuklarımız, sabahın ilk saatlerinde karanlık sınıflarda ders dinlemeye, akşamın karanlık saatlerinde de evine gitmeye çalışıyor. Uyku saatinde ve karanlıkta eğitimle, öğrencilerden başarı beklemek mümkün değildir” dedi.

 

Gün ışığına göre planlanmayan çalışma saatleri ve kalıcı yaz saati uygulamasının ekonomiyi de vurduğu ifade eden Tekin, “Gün ışığına göre planlanmayan ders ve çalışma saatleri güvenlik açığı yaratmaktadır. Çalışanların, öğrencilerin, velilerin sabahın veya akşamın kör karanlığında yollarda olmak durumunda kalması, güvenlik açısından da kaygı verici olaylara meydan vermektedir. Günün zifiri karanlıkta başlatılması, trafik kazalarının artmasına da zemin hazırlamaktadır” dedi.

 

 

 

Tekin, “Eğitim-İş olarak hükümete bir kez daha sesleniyoruz: Hiçbir bilimsel temeli olmayan, milli eğitimi ve milli ekonomiyi baltalayan, ülkede koca bir güvenlik açığı oluşturan kalıcı yaz saati uygulamasından derhal vazgeçin. Ders saatleri gün ışığına göre ayarlanmalı, okul ve derslik ihtiyaçları karşılanmalı, çocuklarımız sabahın ilk saatlerinde karanlık sınıflarda ders dinlemeye, akşamın karanlık saatlerinde evine dönmeye mahkûm edilmemelidir. Çocuk güne, gün ışığında başlamalı, eğitim gün ışığında olmalı” ifadelerini kullandı.

 

“Yanlış ekonomi politikalarıyla, gerici hamlelerle, adaletsizliklerle manevi olarak koyu bir karanlığın içine itilen ülkeyi, bir de somut bir karanlığa mahkûm etmeyin” diyen Tekin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikatlarla ilgili açıklamalarına da tepki gösterdi.

Tekin, “Eğitimin içine atıldığı soyut karanlık daha da büyüktür. Tarikatlar, MEB desteğiyle ve protokoller aracılığıyla eğitimde cirit atmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in pişkince tarikatlarla protokolleri sürdüreceklerini açıklaması, eğitimdeki gerici kuşatmanın dozunun daha da artırılacağının emaresi olmuştur” dedi.

 

Eğitim-İş olarak “Okullarımızda tarikat ve cemaatleri istemiyoruz” sloganıyla eylemlilik sürecini başlattıklarını ifade eden Tekin, “Tüm yurttaşlara eğitime ve çocuklarımıza sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Tüm siyasi partileri, sendikaları, meslek odalarını, dernekleri ve velilerimizi, bugünümüze ve yarınımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.