Mersin’den Özak Tekstil işçilerine dayanışma mesajı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’den Özak Tekstil işçilerine dayanışma mesajı

Mersin’de Emek Partisi’nin çağrısıyla, Özak Tekstil işçilerine dayanışma mesajı gönderildi. Özak Tekstil’in mal verdiği Levi’s mağazası önünde yapılan eylemde konuşan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, “O işçiler asgari ücrete çalışıyor. Bir pantolonun fiyatı 49 avro. Bir dakikada bir pantolon çıkıyor. Bir dakikada bir pantolon üreten işçiler bir pantolonun bile parasını alamıyorlar” dedi.

Mersin’den Özak Tekstil işçilerine dayanışma mesajı


ABİDİN YAĞMUR

 

Urfa’da, sendikal çalışmaları nedeniyle işten atılan Özak Tekstil işçileriyle dayanışma ağı genişliyor. Mersin’de Emek Partisinin çağrısıyla, Özak Tekstil’in mal verdiği Levi’s mağazası önünde basın açıklaması yapıldı. Dayanışma açıklamasına TİP, TÖP, Halkevleri ve Genel-İş temsilcileri de katıldı.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, Levi’s’ın pantolonlarını Urfa’da Özak Tekstil ürettiği için dayanışma eylemini Levi’s mağazası önünde yaptıklarını söyledi.

Başkavak,  “O işçiler asgari ücrete çalışıyor. Burada bir pantolonun fiyatı 49 avro. Bir dakikada bir pantolon çıkıyor. Bir dakikada bir pantolon üreten işçiler bir pantolonun bile parasını alamıyorlar. Onun için diyoruz ki, Özak Tekstil’den mal alan Levi’s patronlarına, Avrupa’daki sahiplerine diyoruz ki Özak Tekstil işçisi ucuza çalışmak istemiyor. Özak Tekstil işçisi kendi sendika haklarına kullanmak istiyor. Sendika seçme hakkını kullanmak istiyor. Özak işçisi sendika seçme hakkını kullandığı için işten atılmakla tehdit ediliyor. İşten atılan işçilerin ücretleri ödensin, atılan işçiler geri alınsın diyoruz. Özak Tekstil’de çalışan işçilerin sendika hakkı tanınsın diyoruz. Türkiye’nin her tarafında, dünyanın her yerinde herkes Levi’s patronlarına sesleniyoruz. Özak Tekstil işçilerinin haklarını tanıyın. Sendika hakkını tanıyın. İnsanlık dışı koşullarda çalışmasına izin vermeyin. Orada çalışan kadın işçilere diyorlar ki sizi ailelerinize söyleriz, sizi işten alırlar diyorlar. O kadın işçilere Mersin’den sesleniyoruz. Bizler kadınıyla, erkeğiyle buradayız. Bizler yanındayız. Hakkınızı alana kadar yanındayız. Buradan Özak Tekstil işçilerinin direnişine selam yoluyoruz” ifadelerini kullandı.

Dayanışma eyleminde “Özak İşçisi Yalnız Değildir” sloganı atıldı, Özak Tekstil işçilerinin taleplerini ve direniş sürecini anlatan bildiriler dağıtıldı.