Mersin’in yumruğu madalya | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in yumruğu madalya

Mersin’in yumruğu madalya


Türkiye Boks Federasyonu tarafından 16-23 Aralık tarihleri arasında Samsun'da düzenlenen Mustafa Bilir Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında Mersinli boksörler 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

56 ilden 309 sporcunun katılımıyla 13 sıklette madalya mücadelesinin verildiği Mustafa Bilir Büyük (Elit) Erkekler Türkiye Boks Şampiyonasında Mersinli sporculardan 51 kg Furkan Karabulut ve 63,5 kg Mizan Aykol Türkiye Şampiyonu olurken, +92 kg Abuzer Topaloğlu Türkiye ikincisi, 48 kg Ulaş Yalçınkaya, 54 kg ise Hatip Emlek Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

 

 

Ayrıca şampiyonada 63,5 kiloda mücadele ederek Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösteren Mizan Aykol önümüzdeki ay İtalya'da yapılacak organizasyonda olimpiyat kotası için mücadele etmeye hak kazandı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, almış oldukları başarılı sonuçlarla kendilerini gururlandıran Mersinli sporcuları ve onların bu seviyelere gelmesini sağlayan antrenörleri Naci Oral, Turan Topaloğlu ve Nasır Kandemir'i tebrik ederek başarılarının devamını diledi. (Haber Merkezi)