​​​​​​​Mersin topbaşı yapıyor | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​Mersin topbaşı yapıyor

Kırmızı Lacivertlilerin ilk antrenmanı cuma günü. Teknik Direktör Kızıltan: İyi yoldayız

​​​​​​​Mersin topbaşı yapıyor


HASAN KÜÇÜK

TFF 2. Lig Beyaz Grup ilk yarının kapanış maçında Ankara Demirspor’u 2-0 yenerek ilk yarıyı 33 puan ile 5. sırada tamamlayan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda oyuncular yeni ikinci yarı çalışmaları için cuma günü topbaşı yapacak. Kulüp Basın sözcüsü Halim Yiğit ilk yarıyı hedeflerinin üzerinde tamamladıklarını belirterek “MİY’i

daha ilerilere taşımak için mücadele ediyoruz. Ligin ikinci yarısında yönetim kurulunun üzerine daha fazla sorumluluk bindi. Hedef çıtamız yükseldi. 60-70 milyon bütçeyi bir sene daha harcayacağımıza gelin bütünleşip kenetlenelim. 1. Lige bu sene çıkalım.  Biz kenetlenip inanırsak,  şehir kenetlenirsek MİY bu sene 1. Lige çıkar. Bunu istemeyen var mı? O zaman buyurun hep beraber taşın altına elimizi sokalım. Küskünlükleri dargınlıkları bırakalım” dedi.

Takımın ikinci devre hazırlıkları için cuma günü tesislerinde topbaşı yapacağını ifade eden Yiğit, “2 gün antrenman yapılacak. Yıl başının ardından salı günü yine tesislerde 10 günlük bir kampa girilecek” dedi. Yiğit, bazı kritik yerlere 4-5 oyuncu transferi yapmayı planladıklarını kaydetti.

 

KIZILTAN: ZORLU GÜNLERİ AŞTIK

Teknik Direktör Özcan Kızıltan ise ilk yarının son maçında sahalarında Ankara Demirspor’u yenerek Mersin’in plaka kodu olan 33 puanla ilk yarıyı tamamladıklarını söyledi. Lige sıkıntılarla başladıklarını ifade eden Kızıltan şunları söyledi: “Başkanımız Metin Saltık, yöneticilerimiz, oyuncularımız, teknik heyet ve tüm personellerimiz ve taraftarımızla bu zorlu günleri aşmayı bildik. Birçok kişinin "Küme düşer." dediği takımımız ilk yarıyı play-off hattının içinde tamamladı. İkinci yarıda eksik bölgeleri yapacağımız takviyelerle daha da iyi bir takım olacağımıza inanıyorum. Takımımızın Mersin'i en iyi şekilde temsil ettiğini düşünüyorum. Ligin ikinci yarısında şehrin, takımımıza daha çok destek olmasını bekliyorum.”