Tapuda artan şiddet olaylarını<br>protesto ettiler | Güney Gazetesi Mersin

Tapuda artan şiddet olaylarını
protesto ettiler

Akdeniz Tapu Müdürlüğü’nde çalışan H.G.’nin önceki gün bıçaklı saldırıya uğramasını Yapı-Yol Sen Mersin Şube üyeleri protesto etti. Akdeniz Kaymakamlığı önünde bir araya gelen emekçiler, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Bu çalışırken uğradığımız ilk şiddet değil. Önlem alınmazsa maalesef son da olmayacak. Kurum yöneticilerini defalarca uyardık.  Tapu işlemi sayısı her yıl kat be kat artarken yıllardır personel alımı yapılmadı. Tapu çalışanları iş yükü altında ezildi. Mesai saatleri sonrası, hafta sonu demeden bize havale edilen işleri bitirmeye çalışıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Tapuda artan şiddet olaylarını<br>protesto ettiler


 

ELVAN KONUK

Akdeniz Tapu Müdürlüğü’nde çalışan H.G isimli personel, tapu işlemleri nedeniyle başvuran kişinin işlemini yoğunluk nedeniyle tamamlayamayınca işlem ertesi güne kaldı. Bu durumun ardından Tapu Kadastro personeline bilenen kişi ertesi sabah H.G.’ye bıçakla saldırdı. Toros Devlet Hastanesi’ne kaldırılan H.G.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken Yapı-Yol Sen Mersin Şubesi üyeleri bu durumu protesto etti.

 

“TAPU ÇALIŞANLARI İŞ YÜKÜ ALDINDA EZİLDİ”

 

Yapı-Yol Sen Mersin Şube Sekreteri Murat Sevim, Tapu Müdürlüklerinde her gün sözlü ve fiziki şiddete uğruyoruz. Son yaşanan olay “münferit” bir olay denilerek geçiştirilemez. Bu çalışırken uğradığımız ilk şiddet değil. Önlem alınmazsa maalesef son da olmayacak. Kurum yöneticilerini defalarca uyardık.  Tapu işlemi sayısı her yıl kat be kat artarken yıllardır personel alımı yapılmadı. Tapu çalışanları iş yükü altında ezildi. Mesai saatleri sonrası, hafta sonu demeden bize havale edilen işleri bitirmeye çalışıyoruz. Ama işlem sayısı katlanarak artarken bizim sayımız artmıyor.  Diğer kurumlarda işlem başvuruları çalışan sayısına ve süre standardına göre sınırlandırılırken defalarca talep etmemize rağmen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü işlem sayısının kısıtlanmasına yanaşmıyor. 24 saat ve hiçbir sınırlama olmaksızın randevu alınabiliyor. Alınan bu randevular hiçbir standart gözetilmeksizin otomatik havale yoluyla personele havale ediliyor. Özellikle büyük şehirlerde personele her gün 20-30 işlem havale ediliyor” dedi.

“EN KISA ZAMANDA PERSONEL ALINMASINI TALEP EDİYORUZ”

 

Kurum yöneticilerinin yaşanan sorunları çözmek yerine çalışanlara mobbing uyguladıklarını söyleyen Sevim, “Sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Artık yeter. Bize dayattığınız bu imkânsız görevi canımız pahasına yapmaya devam etmeyeceğiz. Bu acı olayın en büyük sorumlularından biri sorunları görmesine rağmen önlem almaya yanaşmayan kurum yöneticileridir. En kısa zamanda personel alımı yapılmasını talep ediyoruz. İşlem randevularının sendikamızın da içinde bulunacağı bir komisyon tarafından belirlenecek standartlara göre sınırlandırılmasını talep ediyoruz. Bugünden başlayarak taleplerimiz gerçekleşene kadar her platformda sesimizi yükselteceğiz. Tüm Tapu ve Kadastro çalışanlarını mücadeleye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.