“Doğa bizim en iyi hocamız” | Güney Gazetesi Mersin

“Doğa bizim en iyi hocamız”

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, sosyal medyada ’Gezen oğlak’ olarak bilinen Gülnarlı fenomen Elif Akçivi ve ailesini ziyaret etti.  Yörük çadırında ağırlanan ve tarımsal üretim hakkında bilgi alan Müdür Durmuş, “Doğa bizim en iyi hocamız. Doğadan insana olan akışı önemsiyorum. Doğadan ilham alınarak teknoloji, bilim alanında yapılan çalışmaları incelediğimizde doğanın öğreticiliğini daha iyi anlıyoruz” dedi.

“Doğa bizim en iyi hocamız”


Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, Gülnar’da yasayan Elif Akçivi ve ailesine ziyarette bulundu. Ziyarette kendisine İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fatih Burgut, Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Kadim, Gülnar İlçemizin şube müdürleri, Kayrak Mahallesi muhtarı eşlik etti.

Akçivi ailesinin yörük çadırında ağırlanan ekibimize keçi tulumunda dövülmüş yayık ayranı ikram edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, Akçivi ailesinin çiftliğini gezdi. Hayvanların beslenmesi, tarımsal ürünlerin üretimi hakkında bilgi aldı. Durmuş, "Doğa bizim en iyi hocamız. Doğadan insana olan akışı önemsiyorum. Doğadan ilham alınarak teknoloji, bilim alanında yapılan çalışmaları incelediğimizde doğanın öğreticiliğini daha iyi anlıyoruz. Mesela ünlü bir araba markasının horozdan ilham alınarak yapıldığını biliyor muydunuz?" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)