Yıldızoğlu: 4’lü finale yakınız | Güney Gazetesi Mersin

Yıldızoğlu: 4’lü finale yakınız

ÇBK salı günü Galatasaray karşısında “tur” arayacak

Yıldızoğlu: 4’lü finale yakınız


HASAN KÜÇÜK

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (KBSL) Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 34 sayı farkla yenerek 2 haftalık galibiyet hasretine son veren Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) salı günü ING Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray Çağdaş Faktöring ile karşı karşıya gelecek. Saat 18.00’de İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak. Geçen ay KBSL’de Sarı Kırmızılı ekibi 9 sayı farkla yenen Turuncu Lacivertliler, tek maç oynanacak Türkiye Kupası çeyrek finalinde de mağlup ederek 4’lü finale adını yazdırmak istiyor. Mersin ekibi maç için İstanbul’da bulunuyor.

 

“DAHA ÇOK MÜCADELE ETMEMİZ LAZIM”

ÇBK Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Güney’e yaptığı açıklamada, depremin yaralarını sarmak isteyen Hatay’ın yaşadığı bütün zorlukları rağmen şehirlerini en iyi temsil etmek için parkeye çıktığını söyledi. ÇBK’nın başına geçtiği ikinci günde tam hazırlıklarını tamamlayamadan çıktıkları Hatay karşısında ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade eden Yıldızoğlu, “Bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz. Daha koşan daha mücadeleci daha birlikte oynayan bir takım yaratmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun ne kadar gelişeceğini ve nerelere geleceğimizi hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

 

“GÜZEL BİR MAÇ OLACAK”

Türkiye Kupası’nda bugün Galatasaray ile karşılaşacaklarını hatırlatan Yıldızoğlu, “Bu kupanın formatı değişti. Galatasaray’ın evinde bir eleme maçı oynayacağız. Galip gelirsek Balıkesir’e 4’lü finale gideceğiz. Oyuncularımın olumlu reaksiyonlarını görebiliyorum. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Bu gibi maçları kazanmak için o günün şartlarında takımın hem birlikte oynamaya hem de sonuna kadar mücadele etmeye ihtiyaç var. Bunu yapabileceklerine inandığım oyuncularıma güveniyorum. İnşallah yeni yıl ülkemize hem bereketli sağlık yıl getirir hem de takımıza şans getirir. Mersinli sporseverlerde her zaman olduğu gibi bizi burada yalnız bırakmazlar. Güzel bir yıl olur. Hedefimize ulaşarak yılı tamamlarız” ifadelerini kullandı.

 

MERSİN ÇBK İLE BASKETBOL ŞEHRİ OLDU

Turuncu Lacivertli ekip ile daha önce de çalıştığını Mersin’in ÇBK ile basketbol şehri olduğunu anlatan Yıldızoğlu şunları söyledi: “Takımın şehirle kenetlendiği zaman nasıl bir sonuç alınabileceğini gördük. Dolayısıyla aynı birlikteliğe ihtiyacımız var. Daha bu geçiş anları. Takımımızda sakat ve eksik oyuncularımız var. Birlikte olmak şehirle bütünleşmek bu zamanların atlatılmasına kolaylık sağlıyor. Ben Mersinlilerin bizi 2024 yılında yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Bizimde onlara karşı sorumluluğumuz var. Bizde sonuna kadar mücadele ederek güzel bir basketbol oynayarak karşılığını vermemiz gerekiyor.”