ÇBK “Aslanı” eledi, “Kartal” sırada | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK “Aslanı” eledi, “Kartal” sırada

Türkiye Kupasında Galatasaray’ı eleyen Turuncu Lacivertliler yarı finalinde Beşiktaş ile karşılaşacak

ÇBK “Aslanı” eledi, “Kartal” sırada


HASAN KÜÇÜK

 

ING Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray Çağdaş Faktöring’i 11 sayı farkla mağlup ederek yarı finale yükselen Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) büyük sevinç yaşanıyor. Turuncu Lacivertliler perşembe günü Balıkesir’de oynanacak yarı final maçında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Şehit Turgut Solak Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Mersin ekibi Kadınlar Basketbol Süper Ligi ilk maçında 8 sayı farkla yendikleri Beşiktaş’ı yine mağlup ederek cuma günü oynanacak finale adını yazdırmak istiyor. Balıkesir’de bulunan temsilcimiz yapacağı antrenmanların ardından maç saatini bekleyecek.

 

 

ASENA YALÇIN: KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

 

ÇBK’nın kaptanı Asena Yalçın Asena Yalçın, Galatasaray maçının kendileri için zor olduğunu ifade ederek “Galatasaray’ın evinde zor kazanacağımızı biliyorduk. Galatasaray büyük bir takım. Kazandığımız için mutluyuz. Son ana kadar çekişmeli geçti. Son anda farkı açtık ve rahat kazandık. 11 sayı farkla bitti. Kendi performansım adına verimli oynadığımı düşünüyorum. Tekrar bir antrenör değişikliğine gittik. Adapte olmaya çalışıyoruz. Önümüzde yarı final ve final maçı var. Rakibimizi bekliyoruz” dedi.   

 

 

YILDIZOĞLU: MÜCADELEDE SIKINTI YOK

ÇBK Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise takıma 4 gün önce katıldığını hatırlatarak, “Benden önce Olcay Orak vardı. Ben iyi yapılanmış bir takımı elime aldım. Fazla değişiklik yapma fırsatım olmadı. Savunma kısmına biraz odaklanmıştık. Başarılı olduk. Hücumda katetmemiz gereken çok yol var. 22 tane top kaybı yaptık. Topu paylaşma yolunda adım attık ama 22 top kaybı bizim için çok fazla. Mücadelede sıkıntı yok” dedi.

İlk devre takımın oynadığı basketbolun sorumlusunun kendisi olduğunu ifade eden Yıldızoğlu şunları söyledi: “Bazı yerlerde değişiklikler yapmak istedim. Takımın uzun zamandır birlikte oynayan oyuncuları bu değişikliklere uyum gösteremediler. Orada hata yaptım. İkinci yarı biraz daha düzenli oynadık. Bu durum farkı getirdi.”