ÇBK Başkanı Çevirgen’den hakeme tepki: Hatalı karar Mersin’e kupa kaybettirdi | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Başkanı Çevirgen’den hakeme tepki: Hatalı karar Mersin’e kupa kaybettirdi

ÇBK Başkanı Çevirgen’den hakeme tepki:  Hatalı karar Mersin’e kupa kaybettirdi


HASAN KÜÇÜK

Fenerbahçe,  ÇBK’yı uzatmada bulduğu basketle 79-76 yenerek Kadınlar Basketbol Türkiye Kupasının sahibi olurken Sarı Lacivertlilere galibiyeti getiren Meesseman’ın son saniyedeki 3’lüğü tartışmaya neden oldu. ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen, Fenerbahçe’nin son saniyede bulduğu 3’lüğün hatalı yürüme gerekçesi ile geçersiz olması gerektiğini savunarak hakemlerin hatalı kararının Mersin’e kupa kaybettirdiğini kaydetti.

Çevirgen maç sonrası yatığı açıklamada, ÇBK Mersin olarak, ING Türkiye Kupası tarihinin en iyi finallerinden birinin parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çeyrek finalde Galatasaray Çağdaş Faktoring’i, yarı finalde ise güzel bir oyunla elediğimiz Beşiktaş’ı bir kez daha kutluyorum” dedi.

 

SON SANİYEDE HAKEMLERİN KAÇIRDIĞI POZİSYON TARİHE DAMGA VURACAK

Final maçında mücadele ettikleri Fenerbahçe Alagöz Holding’i mücadelelerinden dolayı kutlayan Çevirgen şöyle devam etti: “Maç boyunca mükemmele yakın bir yönetim sergileyen fakat son  saniyede topla yürüme gerekçesi ile geçersiz olması gereken sayıyı vererek şehrimize bir kupaya mâl olan hakemlerimize de her şeye rağmen teşekkür ediyoruz. Bu hatalı karar, bize bir kupa kaybettirse de sporun doğasında bu gibi durumların olduğunu kabullenerek, önümüzdeki finallere odaklanıyoruz. Bu bağlamda şampiyonluğu hak etmelerine rağmen ulaşamayan takımımızı ve teknik ekibimizi de kutluyorum. Hakemlik müessesesinde insan faktörünün hala daha baskın olduğunu biliyoruz fakat tarihe de bu finale hakemlerin son saniyede kaçırdığı pozisyonun damga vurduğunu not düşmek istiyoruz”

 

“GEREKLİ TRANSFERLER YAPILARAK ŞEHRİMİZE BİR KUPA DAHA KAZANDIRACAĞIZ”

ÇBK Mersin olarak lige basketbol yatırımlarına oynayacakları yeni finallerle devam edeceklerini vurgulayan Çevirgen şunları kaydetti: “Organizasyonumuz doğal hedefi olan şampiyonluklar için gerekli gördüğünde, gerekli transferleri yaparak şehrimize bir kupa daha kazandıracaktır. Ayrıca her daim takımımıza desteklerini esirgemeyen; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit  ile bütün sponsorlarımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ederiz.”