Alkışlar Anamur’a | Güney Gazetesi Mersin

Alkışlar Anamur’a

Yenileme ve modernizasyon işlemleri tamamlanıp adı değiştirilen “Anamur Atatürk Stadyumu” hizmete girdi

Alkışlar Anamur’a


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sportoto Teşkilat Başkanlığı ve Anamur Belediyesi tarafından yenileme ve modernizasyon işlemleri tamamlanan Anamur Atatürk Stadyumu, açılışı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Anamur Belediyesi Folklor ekibi gösterileri ile devam eden açılış törenine Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Açılışta konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, kısa bir süre içinde stadyumu uluslararası standartlara uygun hale getirdiklerini belirtti. Meclis üyelerinin oy birliğiyle stadın adının Cumhuriyetin 100. Yılı anısına "Anamur Atatürk Stadyumu" olması için tavsiye kararı aldıklarını ve bu ismin federasyon ve bakanlık tarafından tescillendiğini anlatan Kılınç, statta maçlarını oynayacak Anamur Belediyespor'u 3. Lig'de görmek istediklerini ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın selamını Anamur'a getirerek, Anamur'un sporla ilgili diğer taleplerinin de karşılanacağını söyleyerek, yenileme ve modernizasyon işlemleri tamamlanan Anamur Atatürk Stadyumu'nun Anamurlulara hayırlıve uğurlu olması temennilerinde bulundu.

 

 

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediyesi ile Spor Toto arasında 08 Temmuz 2022 tarihinde yapılan protokolle, bir yılda KDV dahil yaklaşık 20 milyon lira bir harcama ile stadyumun tamamlandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurdale kesimi sonrası Atatürk Stadyumu'ndaki ilk ilk maç, Anamur Belediye Spor ile Akşehirspor arasında gerçekleşti. Anamur Belediyespor’un 1-2 kaybettiği heyecan dolu maçta taraftarlar, yeni stadyumlarının tribünlerini doldurarak takımına destek verdi. (Haber Merkezi)