ÇBK hırs küpü | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK hırs küpü

Turuncu Lacivertliler Mersin’de farklı geçtiği rakibini Polonya’da devirmeye kararlı

ÇBK hırs küpü


HASAN KÜÇÜK

Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Eurolig Women B Grubu 11. Hafta karşılaşmasında çarşamba günü Polonya ekibi Polkowice ile karşılaşacak. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan ilk maçta Polonya ekibini 20 sayı farkla yenen temsilcimiz eşit puanı sahip rakibini rövanşta da devirerek puan farkını açmayı planlıyor. B Grubunda 10 maçta 6 galibiyet ve 4 mağlubiyeti bulunan 3 takımın 16’şar puanı bulunuyor. ÇBK averajla ikinci sırada yer alırken Villeneuve d'Ascq LM 3., Polcowice ise 4. sırada bulunuyor. ÇBK rakibini yendiği takdirde büyük avantaj yakalayacak. Türkiye saati ile 21.00’de başlayacak karşılaşma City Sports Hall Polkowice’de oynanacak.

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Mersin’de oynanan ilk maçta Polonya ekibini yendiklerini hatırlatarak

“Ancak Polkowice buradaki maçtan sonra çok ivme yakaladı. İlave transfer yaptılar. Grubun iddialı ekiplerinden, çıkmaya oynuyorlar. Puanlarımız eşit. Kendi evlerinde ciddi taraftar destekleri ve iyi oynuyorlar. Bizim için zor bir deplasman. Ekibimiz çok uzun uçuş sonrası 2-3 saat otobüs yolculuğu ile Polkowice’e ulaştı. Çok yorucu bir yolculuk oldu” dedi.

 

“KAZANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Takımın yorucu bir periyoddan geçtiğini ifade eden Ünlu şöyle devam etti: “Türkiye kupasında arka arkaya iki tane uzatmaya giden maç oynadık.  Sonrasında Balıkesir’den buraya 1 gün süren bir yolculuk oldu. Hiç antrenman yapamadan Botaş maçına çıktık. Takımımız pazartesi günü Polonya’ya yola çıktı.  Uzak olduğu için 1 gün önce gittiler. Bizim için grupta lider olabilmemiz için önemli bir maç. Takımımızın en önemli oyuncularından bir olan Marina Mabrey Botaş sakat olduğu için Botaş maçında oynamamıştı. İnşallah düzelir ve Polkowice maçında oynar. Onunda oynaması ile kazanacağımızı düşündüğümüz bir maç. Sonrasında 17 Ocak’ta Bologna maçı bizim için gruptaki en önemli maçımız. Tüm taraftarlarımızı o maça bekliyoruz. Seyircimizle birlikte o maçı da kazanıp gruptan birinci, en kütü 2. olarak çıkmak istiyoruz. Bu maçları kazanırken birinci olup olmayacağımızı Praha’nın maçları belirleyecek.