Tarsus koptu geliyor | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus koptu geliyor

Ligin dibinden demir alan İlkem Yapı Tarsusspor’un gözü yukarıda

Tarsus koptu geliyor


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Melikgazi Kayseri Basketbol’un ardından Çankaya Üniversitesi’ni de farklı yenerek 12. Sıraya yükselen İlkem Yapı Tarsus’ta yüzler gülüyor. Bu haftayı bay geçirecek olan Tarsus’ta oyuncuları verilen izin cuma günü sona erecek. Tarsuslu periler 21. Haftada 20 Ocak’ta

OGM Ormanspor ile yapacakları maçın hazırlıklarına cuma günü başlayacak.

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün, Güney’e yaptığı açıklamada, düşme hattının sayısal olarak bir tık üzerinde kalmalarının bugüne kadar aldıkları 4 galibiyetin güzel bir hediyesi olduğunu söyledi.  Sonlardan iyice uzaklaşmaları için daha fazla galibiyete ve daha fazla mücadeleye ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Akgün, “Umarım bunu en kısa sürede halledip o düzlüğe çıkacağız. Birkaç basamak daha yukarı çıkmamız için bayağı uğraşmamız gerekiyor” dedi.

 

 

“ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET ALDIK”

Pota altındaki oyuncusu olmayan Çankaya’nın Bursa Uludağ maçından galibiyet aldığını anımsatan Akgün, “Çankaya ters takım, tehlikeli takım. İyi skor yapabilen kısa oyuncuları var. Mücadeleci bir takım. Ama maçın başından beri onlara işlerinin kolay olmayacağını hissettirdik. Bunun neticesinde özellikle 3. periyodun ortasından itibaren tamamen bütün maça ağırlığımızı koyduk ve çok önemli bir galibiyet aldık” diye konuştu.  

 

“SKOR YEME KONUSUNDA SIKINTIMIZ VAR”

Akgün, son iki maçta 100’ün üzerinde sayı ürettiklerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Bizim skor konusunda sıkıntımız yok. Skor yeme konusunda sıkıntımız vardı. Ama şunu başardık. Atamadığımız anlarda da yememeye gayret ediyoruz. Oyuncularımız artık bu işi çok iyi idrak ettiler. Özellikle 3. periyodun başında skor bulamadık ama oyuncularımız savunma direncini bırakmadılar. Bununla beraber bulduğumuz sayılarla rakibin direncini kırdık.”

Transfer yapmayı düşünmediklerini ifade eden Akgün sakat olan Nina Bogicevic yavaş yavaş parkeye dönmeye çalışıyor. Cuma günü topbaşı yaparak OGM Ormanspor maçı hazırlıklarını başlayacağız” dedi.