MSK’nın imha planı: Sert savunma | Güney Gazetesi Mersin

MSK’nın imha planı: Sert savunma

Konyaspor’u misafir eden Sarı Siyahlılar geçen haftaki yenilginin telafisi peşinde

MSK’nın imha planı: Sert savunma


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nde (MSK) Türkiye Basketbol Ligi 19. Hafta karşılaşmasında bugün Konyaspor’u konuk edecek. Saat 18.00’de Edip Buran Spor Salonu’nda başlayacak karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak. Geçen hafta Ankaragücü’nü 25 sayı farkla mağlup ederek galibiyet sayısını 11’e, puanını 29’a çıkararak 4. sıraya yükselen Carettalar, 7. Sıradaki Konyaspor’u da yenerek seri yakalamak istiyor.

MSK Başantrenörü Can Sevim, Güney’e yaptığı açıklamada geçen hafta güç kazanmış ve önemli eklemek yapmış Ankaragücü’ne karşı aldıkları galibiyetin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Burada durmayarak her gün daha iyiye gidiyor olmaları gerektiğini ifade eden Sevim, “Bu yüzden Konya maçı bizim için çok önemli. Ankaragücü’ne karşı savunmada bir agresiflik gösterdik. 60’lı sayılarda tutmayı başardık. Konya kısa oyuncuların katkısı ile daha çok skor üretimi yapan farklı bir takım bir takım. Ankaragücü’nde sistem daha çok uzun oyuncuları dayanıyordu. Kısa oyuncuların agresifliği çok önemli olacak bu açıdan. Onlardan aynı Ankaragücü maçında olduğu gibi agresif sert bir savunma ile kısa oyuncuları durdurarak savunma odaklı bir galibiyet almak istiyoruz” dedi.

 

“SEYİRCİMİZİ MUTLU ETMEK İSTİYORUZ”

İstemedikleri sonuçlar alarak seyircileri üzdüklerini ifade eden Sevim, “Bu durum onlarda moral ve motivasyon kaybına yol açmış olabilir. Onlara kendimizi affettirmek istiyoruz. Galibiyetlerle onları mutlu etmek istiyoruz. Yanımızda olup bizi desteklerseler bu yolda daha kuvvetli yürüyebileceğiz” diye konuştu.

 

“İSTEDİĞİMİZ KALİTEDE BİR OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ”

Sevim transfer konusunda ise şunları söyledi: “Ziga Dimec ile yollarımızı ayırmıştık. Yabancı bir oyuncu arayışımız var ama amacımız en doğru en iyi oyuncuyu kadromuza katmak. Ekleme yapmak için yapmayacağız. Biz Süper lige çıkmak istiyoruz. Bu yolda bizim çok sağlam bir parça eklememiz lazım. Hiç tereddütsüz alabileceğimiz bir oyuncu olması lazım. Birkaç tane adayımız var. Görüşmelere devam ediyoruz. Yönetimimiz bu konuda çok büyük destek verip her türlü fedakârlığı yapıyor. Kısa zamanda sonlandırıp istediğimiz kalitede istediğimiz basketbol anlayışımıza yapımıza uygun bir oyuncuyu dâhil edeceğiz.”