Akkuyu’da salgın iddiası araştırılmalı | Güney Gazetesi Mersin

Akkuyu’da salgın iddiası araştırılmalı

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam Akkuyu Nükleer Santralinde menenjit virüsü salgını olduğu iddiası geçtiğimiz günlerde Dem Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan tarafından gündeme getirilmişti.

Akkuyu’da salgın iddiası araştırılmalı


 

ABİDİN YAĞMUR

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü de aynı iddiayı gündeme getirdi ve konunun araştırılması için Mersin İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir açıklama yaptı.

TİP yöneticisi Şeyda Kopmaz, 11 Ocak’tan bu yana bakteriyel menenjit virüs hastalığıyla şüphesiyle hastaneye sevk edilen 3 işçinin Silifke Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nde müşahede altında tutulduğunu, şirketin ve Sağlık Müdürlüğünün ise bir açıklama dahi yapmadığını söyledi.

Kopmaz, “Hijyen gerekliliklerinin olmadığı, işçilere insani hiçbir koşulun layık görülmediği, yemeklerini bile ikinci sınıf insan muamelesiyle yedikleri o inşaat sahasında şimdi ise bakteriyel menenjit kol geziyor. İşçilerin durumu hakkında tek bir bilgi dahi verilmiyor” dedi.

 

“SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPMALI”

 

Akkuyu Nükleer Santral inşaatında kaç işçinin bakteriyel menenjit virüsüne maruz kaldığının, salgına karşı ne tür önlemler alındığının açıklanmasını isteyen Kopmaz, “Hiçbir açıklama yapmayan, işçilerin sağlığı hakkında herhangi bir bilgi vermeyen Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Akkuyu Nükleer AŞ'nin yakasındayız. İşçilerin sağlık durumu ve hastalığa neden olan çalışma koşullarını açıklamakla yükümlüsünüz. Ne bu ekosistemi sizin rant sevdanıza bırakırız ne de tek bir işçinin hayatını! Hesap vereceksiniz. Emekçilerin ve ailelerinin canını ellerinize bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.