ÇBK alev alev | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK alev alev

Geçen hafta Polkowice’i geçen Turuncu Lacivertlilerin Avrupa ligindeki yeni hedefi Bologna

ÇBK alev alev


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen hafta Eurolig’de Polonya ekibini devirmesinin ardından Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (KBSL) Bursa Uludağ’ı da farklı geçerek moral bulan Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) gözler çarşamba günü Euroleague Women 12. Haftasında İtalyan ekibi karşılaşacağı Virtus Segafredo Bologna maçına çevrildi. İtalya’da oynanan ilk maçta rakibini 8 sayı farkla mağlup eden Turuncu Lacivertliler rövanş maçında da galip gelmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

ÇBK Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Güney’e yaptığı açıklamada, Avrupa’da Polkowice deplasmanından sonra direk Bursa’ya geçerek Uludağ ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. Uludağ maçına iyi başlamalarına rağmen daha sonra rakiplerinin savunma değişikliği ile kendilerini yakaladığını ifade eden Yıldızoğlu, “Maçın ikinci yarısında savunmanın şiddetini artırarak sonuca gitmeyi başardık. Rakibin oyuncuları ile ilgili yaşadığı sorunlar var bunun etkisi olmuştur. Ama takımımızın deplasman maçından sonraki reaksiyonu pozitif idi. Her gün üzerine katarak gittiğimiz takdirde güzel günler göreceğiz diye düşünüyorum” dedi.

 

“GÜZEL BİR MAÇ OLACAK”

Avrupa’da artık normal sezonun sonuna yaklaştıklarını vurgulayan Yıldızoğlu şöyle devam etti:

“Bologna hem bulunduğu sıralama hem kadro yapılanması açısından önemli bir rakip. Hazırlıklarımıza başladık. Rakibimizin şutör ve yapılı oyuncuları var. Bunlara önlem alarak çalışmalara başladık. Hücumumuzu şekillendiriyoruz. Güzel bir maç olacağına inanıyorum. Mersinli sporseverlerde bizi yalnız bırakmazlarsa maçın sonunda gülen taraf biz oluruz.”

 

 

“BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

Mersinli seyircilerden kendilerini yalnız bırakmamasını isteyen Yıldızoğlu şunları söyledi: Geçtiğimiz günlerde 4 günde 3 maç oynamıştık. Evimizde oynadığımız ve 1 oyuncumuzun yer almadığı Botaş maçında daha fazla seyirci bekliyordum. Botaş maçında seyircimiz destekledi ama yetersizdi. Takımların zaman zaman iyi zaman zaman kötü günleri oluyor. O kötü günlerde seyircinin devreye girmesi lazım. Bologna maçı Avrupa ıralaması için çok önemli bir maç. Mersinli sporseverlerden bu önemli maçta bizden desteklerini esirgemesin.”