“Mersin halkı rüşvet kabul etmez” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin halkı rüşvet kabul etmez”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Seçim yatırımına ihtiyacımız yok. Halkımız 5 yıldır yaptığımız hizmetlerden dolayı 31 Mart’ta takdir ediyorsa göreve devam diyecek, hizmetlerimiz hoşuna gitmiyorsa zaten vermeyecek. Benim milletim son 3 ayda yapılan hizmetlerden dolayı bana oy verecek kadar ferasetsiz değildir. Benim halkım takip ediyor. Neyin ne olduğunu takip ediyor. Böyle bir rüşveti de kabul etmez benim halkım” dedi.

“Mersin halkı rüşvet kabul etmez”


ABİDİN YAĞMUR/ELVAN KONUK


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı ikinci bileşim toplantısı Vahap Seçer’in başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Seçer, İsmet İnönü Bulvarında 2500 metrelik hat üzerinde yenileme çalışmalarının başladığını söyledi.

Seçer, “Mersin’imizin doğu girişi Mersin’imize yaraşır bir hale gelecek. Liman B kapısından tır girişi yeni kapıların yapılmasıyla iptal edildi. Şimdi sadece çıkışlar veriliyor. Araçlar daha ferah, daha konforlu bir yolda seyahat edebilecek. Geç oldu, temiz oldu, güzel bir cadde Mersinlilerin hizmetine sunulacak” dedi.

 

“ŞANZALİZE GİBİ OLACAK”

 

İkinci çevreyolunun 2.3 kilometre uzatılması projesinin ikinci etabının 15 Şubat’ta açılacağını belirten Seçer, Yenişehir 3. Çevreyolunun Mimar Sinan Bulvarından Üniversite Caddesine doğru 980 metre uzatılması projesinin de başladığını kaydetti.

Seçer, “Bu çalışmalar Mersin trafiği açısından çok önemli. Liman önünden geçen İnönü Bulvarı Şanzalize gibi bir cadde haline gelecek, Mersin’in doğu girişi kendisine yaraşır bir hal alacak” dedi.

 

AKP’Lİ ÜYE: SEÇİM YATIRIMI

 

Başkan Seçer’in bu açıklamaları üzerine söz alan AKP’li üye Sadık Türüt, “Yollarla ilgili bazı şeyler söylediniz. Tabi hizmet sürenizin bitmesine az bir müddet kala Mersin için hayatı çekilmez bir hale dönüştüren sıkıntılar özellikle trafikle alakalı çözüm olabilecek bazı projeleri hayata geçirmek aklınıza geldiği için bir nebze de olsa mutlu olduk. Ama söylemlerinizde bunları seçime kadar bitirebileceğinizi belirttiniz. Biz bu kanaatte değiliz, bunlar için çok geç kalındı. Bunları hizmet sürenizde yetiştirmeniz çok zor, bunları seçime yönelik yatırımlar olarak atfediyoruz” dedi.

 

“HALK NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR”

 

Başkan Seçer, AKP’li üye Türüt’ün sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Bizim Mersin’in trafiğiyle ilgili gerekiyorsa yeni bulvarlar açmak ya da mevcut yolların rehabilitasyonu ya da ulaşım planları yapmak gece gündüz düşündüğümüz Mersin’in en temel sorunlarından biri olduğu için önemli bir konudur.  Size katılmıyorum. Yattık yeni uyandık, öyle bir şey yok. Biz hep uyanıktık çok şükür. Seçim yatırımına da ihtiyacımız yok. Halkımız 5 yıldır yaptığımız hizmetlerden dolayı 31 Mart’ta takdir ediyorsa göreve devam diyecek, hizmetlerimiz hoşuna gitmiyorsa zaten vermeyecek. Ama bunun altını çizmek istiyorum. Son 3 ayda benim milletim yapılan hizmetlerden dolayı bana oy verecek kadar ferasetsiz değildir. Dediğinizi Mersin halkına yapılmış siyasi bir nezaketsizlik olarak atfediyorum. Benim halkım takip ediyor. Neyin ne olduğunu takip ediyor. Böyle bir rüşveti de kabul etmez benim halkım, kimsenin de haddine değildir benim halkıma rüşvet vermek 3 ayda hatta 2,5 ayda.”