“Mersin’de fiziki altyapı çözüldü” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de fiziki altyapı çözüldü”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci ve öğretmenlerin fiziki şartlarının her geçen gün düzeldiğini belirterek “Mersin’de ilköğretimde sınıf başına 26, liselerde sınıf başına 21 öğrenci düşüyor. Bu çok önemli bir adım. Mersin’de eğitim öğretimi fiziki altyapı anlamında çözmüş durumdayız. Ufak tefek problemlerimiz var. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak o problemlerin çözümü noktasında milletvekillerimizle, valimizle iş birliği yaparak çözeceğimizi taahhüt etmek istiyorum” dedi.

“Mersin’de fiziki altyapı çözüldü”


İLKAY ADALIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gürüz ailesi tarafından yaptırılan Toroslar Abdulkadir Gürüz Ortaokulunun açılışına katıldı.

Bakanlığın bünyesinde 76 bin okul olduğunu, bu okullarda 1 milyon 200 bin öğretmenin 20 milyon öğrenciye eğitim verdiğini kaydeden Bakan Tekin, “Biz 81 ilin, 922 ilçenin ve nüfusun tamamının yakından takip ettiği bir bakanlığız. Yükümüz çok ağır. Bu kadar büyük bir yükün altından bakanlığın tek başına kalkma imkanı yok. Katkı veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Son 21 yılda genel bütçeden eğitime ayrılan payın hep birinci sırada yer aldığını savunan Bakan Tekin,  “Öğrencilerin fiziki şartları her geçen gün düzeldi. Mersin’de ilköğretimde sınıf başına 26, liselerde sınıf başına 21 öğrenci düşüyor. Bu çok önemli bir adım. Mersin’de eğitim öğretimi fiziki altyapı anlamında çözmüş durumdayız. Ufak tefek problemlerimiz var. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak o problemlerin çözümü noktasında milletvekillerimizle, valimizle iş birliği yaparak çözeceğimizi taahhüt etmek istiyorum. Bundan endişeniz olmanız. Bundan sonra yapmamız gereken eğitim öğretimin niteliğini artırmak, çocuklarımıza bu ülkenin vatandaşı olma, bu milleti bir arada tutma konusunda teşvik edecek, bu motivasyonu gelecek kuşaklara taşıyacak eğitim öğretim sürecini inşa etmek” ifadelerini kullandı.

 

20 YILDA 350 OKUL YAPILDI

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da “Milli eğitim bir günümüzün değil, her günümüzün konusu. Yurdumuz genelinde olduğu gibi ilimizde de birçok yatırım hayata geçirildi. 6 binin üzerinde derslik ve 350 yeni okul ilimize kazandırıldı. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Okul yatırımları bir bir hayata geçiriliyor. Bu yatırımlar hayata geçirilerek vatandaşlarımızın katkı sağlamaları, okul yapılmasına destek vermeleri ayrı bir önem arz ediyor.  Ferhat Gürüz bu okulun tamamlanmasının ardından ikinci bir okul yaptırma sözü vermişti. Abdulkadir Gürüz adına yapılan 24 derslikli bu okulun ardından Fürüze Gürüz adına 24 derslikli bir başka okul daha yapılacak. Gürüz ailesine teşekkür ediyorum” dedi.