“Mezitli’nin her sokağına<br>demografik yapısına hakimim” | Güney Gazetesi Mersin

“Mezitli’nin her sokağına
demografik yapısına hakimim”

Mezitli’ye aşık bir insan olduğunu vurgulayan CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, “Bir iş önce sevmekle başlar. Ben Mezitli’yi çok seviyorum. Mezitli’nin her sokağını, her caddesini çok iyi biliyorum. Mahallelerin sorunlarına hakimim. Genel kesimin demografik yapısını biliyorum, gençleri, yaşlıları biliyorum. Çünkü ben bu yola inanarak çıktım” dedi.

“Mezitli’nin her sokağına<br>demografik yapısına hakimim”


ELVAN KONUK

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, basın mensuplarıyla bir araya gelerek adaylığıyla ilgili açıklama yaptı. Mezitli’de doğduğunu ve 2004’ten 2024’e kadar CHP’nin her kademesinde görev aldığından söz eden Tuncer, “Siyasete atıldığımda bir hedef koymuştum kendime. O hedef doğrultusunda şunu söyledim, o inançla yola çıktım; doğduğum, büyüdüğüm kente belediye başkanı olmak. O doğrultuda 2008 yılında Mezitli ilçe Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yaptım. Daha sonra 2014’e kadar ilçe başkan yardımcılığı yaptım. 2014’ten 2019’a kadar Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği ve Mezitli Belediyesi Meclis üyeliği görevlerinde bulundum. En son 2019 seçimlerinde ilçe başkanı seçildim ve 4,5 sene bu görevi yaptım. Karar gereği Belediye Başkan adayı olan kişiler ilçe başkanı veya meclis üyesi olamayacağı için olan son kongremizde bayrağı Ulaş başkanımıza devrettik” dedi.

 

“BEN BU YOLA İNANARAK ÇIKTIM, EMEK VEREREK GELDİM”

 

Adaylığının açıklanmasının ardından CHP İlçe Örgütü, İl Örgütü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ettiğinden söz eden Tuncer, CHP’yi baba ocağı olarak gördüğünü vurguladı. Tuncer, “Bir iş önce sevmekle başlar. Ben Mezitli’yi çok seviyorum. Mezitli’nin her sokağını, her caddesini çok iyi biliyorum. Ben doğduğumda köydü, kasaba oldu, belde oldu. Tepeköy’deki Fatma teyzemi de Fatih Mahallesi’ndeki Emel hanımı da çok iyi biliyorum. İlk gelen marangoz Mehmet abimi de Ömer amcamı da biliyorum, ilk gelen kasabı da biliyorum, bakkalı da biliyorum, herkesi biliyorum. Yapıyı biliyorum. Tepeköy’ün sorununun ne olduğunu bildiğim gibi Tece’nin beş mahallesinin, Davultepe’nin beş mahallesinin, Kuyuluk’un üç mahallesinin sorunlarına da hakimim. Altyapının nereden geçtiğini biliyorum. Genel kesimin demografik yapısını biliyorum, gençleri, yaşlıları biliyorum. Çünkü ben bu yola inanarak çıktım. Ben bedavadan bir yerlere gelmedim, emek vererek geldim. Genel merkezimize şunu söyledim, ‘benden iyi bölgeyi bilen varsa buyursun.’ ‘Benden iyi örgüte emek veren varsa buyursun’ dedim. Genel merkezimiz de takdir gördü bizi buraya atadı” ifadelerini kullandı

 

“PROJELERİMİZİ HAZIRLARKEN MAHALLELERİN, STK’LARIN, ODALARIN TALEPLERİNİ SORUYORUZ”

 

Geçmiş dönemlerde Mezitli’yi yöneten belediye başkanlarına ve mevcut Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Tuncer, her zaman onların yanında olacaklarını belirtti. Mezitli için projelerini ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söyleyen Tuncer, “Projelerimizi geniş kapsamlı hocalarımızla takım arkadaşlarımızla yürütüyoruz. Bu anlamda hazırladığımız belli başlı projelerimiz var. Ayrıca her mahalle muhtarından bize taleplerini iletmesini istedik. STK’lara, odalara, derneklere giderek taleplerini alıp mevcut takımımızla hazırladığımız projelerle harmanlayarak daha sonra projelerimizi anlatacağız. En büyük sloganımızı söyledik. ‘Tecrübeli kadrolar ve fark yaratan projelerle biz hazırız’ dedik. Bu kardeşinize, evladınıza sahip çıkın 1 Nisan’da o kutsal görevi hep beraber alalım” diye konuştu.

 

MEZİTLİ’NİN GELECEK 20 YILINA HİZMET EDECEK PROJELER YAPACAĞIZ”

 

Bir gazetecinin mevcut yönetimi hangi yönlerden eksik gördüğü sorusu üzerine Tuncer, “Mevcut belediye başkanımızın yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben daha iyisini yapacağımı iddia ettiğim için bu yola çıktım. Bir projeyi yapmak için yapmayacağız. Örneğin şuan nüfusumuz 250 bin, gayri resmi rakamlarda da 70 bin kişi var, 320 bin nüfuslu bir ilçeyiz. En son bir kültür merkezi yaptık 400 kişilik. Yani 320 bin nüfuslu bir yere 400 kişilik değil de 15-20 yıl sonraki nüfusu öngörerek projelerimizi devasa ve büyük yapacağız. Sadece tabelayı yaptım ama arkada işlevi kilit vurulacak şekilde değil kentin demografik yapısına, nüfusuna ve gelecek 20 yılına hizmet edecek projeler yapacağız” şeklinde cevap verdi.

 

“PARTİME ZARAR VERECEK HİÇBİR ŞEY YAPMADIM”

 

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hakaret ettiği iddialarıyla ilgili çıkan haberlerle ilgili konuşan CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Tuncer, “Aldığım örgüt terbiyesinden dolayı hiçbir şeye cevap vermedim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum.  Gerekli tedbir yayın yasağını aldırdım. Partime zarar verecek hiçbir şey yapmadım. Ben partimin öz evladıyım. Ben partime zarar verir diye cevap vermek istemiyorum avukatımızla beraber suç duyurumuzda bulunduk” dedi.

Tuncer’in avukatı ise süreçle ilgili bilgi vererek, “Bildiğiniz gibi başkanımızın adaylık açıklamasından sonra bir karalama kampanyası başlatılmıştı. Biz buna yabancı değiliz. Başkanım 2019 yılında aday adayı olduğunda da bunu yaşadık. İlçe başkanlığı döneminde de bunu yaşadık. Bu bizi çok tecrübelendirdi bu konuda. Derhal Sulh Ceza Hakimliğinden yayın yasağı için başvuruda bulunduk. Hakimler gerekli değerlendirmeyi yaptılar ve yayın yasağı getirdiler. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. Burada soruşturma devam etmektedir. Biz hukukun önceliğine inanıyoruz. Burada bu konuları daha fazla konuşmak hukuka müdahale olacağı için açıklamamızı bu kadar tutuyoruz. Gerekli başvuruları yaptık, soruşturma devam ediyor. Bunun failleri ortaya çıkacak ve cezalandırılacaktır” şeklinde konuştu.