Sözümüz söz | Güney Gazetesi Mersin

Sözümüz söz

ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen, “Büyük hayalimiz, yeni hamlelerimiz var” dedi ve ekledi: Mersin kadın basketbolunu Avrupa’nın en iyi organizasyonu yapacağız.

Sözümüz söz


Mersin Çukurova Basketbol Spor Kulübü (ÇBK) Başkanı Serdar Çevirgen son dönemde artan destekler için Mersinlileri teşekkür ederken taraftarların yüzünü güldürmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Çevirgen yaptığı açıklamada, aldığı başarılar nedeniyle henüz 7 yıllık olan kulüplerinin Mersin halkı tarafından sahiplenilir hale geldiğini söyledi.

Geçen hafta Euroleague’de Bologna’yı devirerek çeyrek final yolunda büyük adım attıkları maçta dolu tribünlerin ve atmosferin takımlarının moralini yükselttiğini anlatan Çevirgen, Mersin’de her maçı aynı atmosferde oynamak için ekip oluşturduklarını kaydetti.

İki kez uzatmaya giden lig maçında Nesibe Aydın karşısında kaybetmiş olsalar da Mersin halkının desteğini kazanmanın önemli olduğunu anlatan Çevirgen, “Taraftar desteğinin önümüzdeki iç sahada oynayacağımız Beşiktaş ve Prag maçlarında da devam edeceğine yürekten inanıyorum. Sahada kazanmakta var kaybetmekte var. Lig uzun bir maraton ve biz sonunda olmak istediğimiz yerde olacağımıza, tekrardan finaller oynayacağımıza ve kupalar kazanacağımıza inanıyoruz. Bunun için de yönetim olarak tüm çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ HAMLELERİMİZ VAR”

 

Sezon başında takımı kurgularken bazı hatalar yaptıklarını kabul eden Çevirgen şöyle devam etti: “Özellikle takımın ana parçası olarak düşündüğümüz Alina Iagupova ile yollarımızın ayrılması bütün takım kimyamızı değiştirdi. Bunları telafi etmek için de en hızlı şekilde önlemlerimizi aldık, radikal kararlara imza attık ve gidişatın da istediğimiz gibi değiştiğine şahit olduk. İspanya Milli Takımı’nın çok önemli isimlerinden Maria Araujo’yla 2,5 yıl sözleşme imzaladık. Sakatlığından yeni çıktığı için hemen forma giyemedi ama sıradaki ilk maçımızla beraber Maria da sahada yerini alacak ve inanıyorum ki bize çok büyük güç katacak. Eksiklikleri kapatmak için yeni hamlelerimiz var. Mersinlilere 'Yönetim takım için her şeyi yaptı, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı’ dedirteceğimizin sözünü veriyorum”

 

“KADIN BASKETBOLUNU GURUR DUYULACAK HALE GETİRECEĞİZ”

 

 

7 yılda gurur duyulacak bir noktaya gelirken son oynadıkları Bologna ve Nesibe Aydın maçlarındaki taraftar ortamının Euro League finali kadar sevindirici olduğunu belirten Çevirgen şunları kaydetti: En büyük hayallerimden birisi olan böyle bir ortam için taraftarıma her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz, salona geliş-gidişleri için servisler koyuyoruz, yeni eğlenceli aktiviteler planlıyoruz. Anadolu’da ki bir kulübün başarması kolay değil ama biz 7 senede Euro League’in en iyi organizasyonlarından birisi olduk. Son iki yılda favorilerden bir tanesi gösteriliyoruz. Mersin’in basketboldaki sesi olmaya devam edeceğiz Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi asırlık çınarlarla aynı ligde oynamak bizim için şereftir. Kadın Basketbolunu gurur duyulacak hale getireceğiz.” (Haber Merkezi)