Çevre mühendislerinde Sinan Can güven tazeledi | Güney Gazetesi Mersin

Çevre mühendislerinde Sinan Can güven tazeledi

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube 4. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Genel kurulda mevcut başkan Sinan Can yeniden başkanlığa seçildi.

Çevre mühendislerinde Sinan Can güven tazeledi


İLKAY ADALIOĞLU

Şube Sekreteri Yakup Berkay Işık olurken Şube Saymanı Şeyda Töp oldu. Gülşah Albayrak, Nazım Gören Ve Emre Tütüncü ise yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, “Yeni dönemde çalışmalarımız her zamanki gibi kentimizde önemli bir yapısal problem haline gelen Nükleer Güç Santrali İnşasına karşı mücadelemiz, Mersinlileri kentin akciğerleri olarak niteledikleri Atatürk Parkı'nın korunması ve halkın etkin olarak kullanılması özelinde ki sahil bandında inşası süren Mersin Limanı genişleme çalışmalarına karşı mücadelemiz, Mersin'in Silifke ilçesine yaklaşık 32 km mesafede yer alan nitelikli ekolojik özelliklere sahip Tisan Adası'nda yapılaşmanın durdurulmasına yönelik karşı mücadelemiz, Göksu Deltasına zarar vereceğini düşündüğümüz yatırımların başında gelen Taşucu SEKA limanı genişleme projesi ve Serbest Bölge yapımının planlanmasına karşı mücadelemiz,  doğal sit alanlarının korunması ve tarımsal alanların yapılaşmaya açılmamasının önüne geçilmesine karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

“DÜRÜSTLÜK VE GÜVEN HAKİM KILINMALI”

 

Sinan Can,  “Çevre Mühendisliği mesleği mensuplarının ortak gereksinimlerini karşılamak, mesleki etkinlikleri kolaylaştırmak, mesleğin genel yararlara uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere, kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunmasında, yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, çevre ve tarihi değerlerin ve kültürel mirasın korunmasında, ülkenin sanatsal ve teknik kalkınmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunacağımızı şimdiden belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.