MİY taraftarları yakışanı yaptı | Güney Gazetesi Mersin

MİY taraftarları yakışanı yaptı

Hatayspor’dan özür dilediler

MİY taraftarları yakışanı yaptı


HASAN KÜÇÜK

Mersin İdman Yurdu tribün liderlerinden Murat Tanış’ın Hatayspor-Sakaryaspor maçı öncesi  depremzedelere hakaret içeren sözleri tepki çekerken Kırmızı Lacivertli taraftarlar söz konusu açıklamalar için Hataylılardan özür diledi. Tanış ise ifade vermek içen emniyete çağrıldı.

Mersin İdman Yurdu taraftarları 1-1 sona eren Hatayspor-Alanyaspor maçı öncesi Hatayspor taraftarları ile birlikte basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan MİY Tribün Sorumlusu Mustafa Demirtaş, sezon başından itibaren her zaman Hatayspor'a ve taraftarlarına kucak açarak sevgiyle karşıladıklarını ve taraftarlar olarak 15 bin adet kombine bilet satın aldıklarını kaydetti.

Hatay'ın geçirmiş olduğu deprem felaketi sonrası Mersin ve Türkiye'nin kalbine acı çöktüğünü ifade eden Demirtaş şunları söyledi: “Hatay-Sakarya maçı öncesi tribüne emek vermiş taraftarlarımızdan Murat Tanış’ın istemeyerek dilinin sürçmesi sonucu yapmış olduğu konuşma maalesef kötü lanse olmuştur. Bizler bu konuşmayı bilerek ve isteyerek yaptığına inanmıyoruz. Mersin İdman Yurdu taraftarları olarak bizler Hatay halkından özür diliyoruz. Hatay'ın acısını paylaşıyoruz ve bu saatten sonra da hep beraberiz, birlikteyiz.”