Eski Muhakemat Binası, sanatın merkezi oldu | Güney Gazetesi Mersin

Eski Muhakemat Binası, sanatın merkezi oldu

Akdeniz Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte tamamen restore ederek yeniden hayat verdiği 124 yaşındaki Eski Muhakemat Binası, sanatın ve kültürün merkezi haline dönüştü. ‘Akdeniz Sanat Galerisi’ adıyla 1 yıldır sanatseverlerin hizmetine açılan ve birçok serginin gerçekleştiği merkezi binlerce kişi ziyaret etti.

Eski Muhakemat Binası, sanatın merkezi oldu


Akdeniz’de yapılan kültür ve sanat çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, son 4,5 yılda Mersin’de sosyal belediyeciliğinin nasıl yapılacağını herkese gösterdiklerine söyledi.

Akdeniz’de; kültür, sanat ve sportif alanlarda birçok hizmet ve yatırım yaptıklarını ifade eden Uçar; “Hakikaten her ferde, toplumun tüm kesimlerine yansıyacak şekilde faaliyetlerimizi yürüttüğümüze inanıyoruz. Sanat anlamında da gerçekten güzel çalışmalar yaptık. İşte tarihi Muhakemat Binasını sanatla, sanatseverlerle buluşturduk. Burada 1 yıl içinde 7 ulusal ve uluslararası düzeyde karma sergi yaptık. Bunun beraberinde nitelikli söyleşiler gerçekleştirdik. Bina restore edildikten sonra Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’ın girişimleriyle şehrin sanat hayatına kazandırıldı. Gerek yerli gerekse şehir dışından gelen sanatçılarımızın eserlerini burada sergilemesi bizim için çok özel bir değer. Bunu başarabilmek, sanat adına bir şey yapabilmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bundan sonra da faaliyetlerimiz, bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi. (Haber Merkezi)