Potada Mersin derbisi | Güney Gazetesi Mersin

Potada Mersin derbisi

Kadınlar Basketbol Süper Liginde cumartesi günü ÇBK ile İlkem Yapı kozlarını paylaşacak

Potada Mersin derbisi


HASAN KÜÇÜK

 

Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) 22. Hafta karşılaşmasında cumartesi günü Mersin’in iki takımı karşı karşıya gelecek. 

Geçen hafta Nesibe Aydın’a iki kez uzatmaya giden karşılaşmada yenilmesine rağmen Avrupa liginde Uni Györ’ü yenerek moral bulan Mersin Çukurova Basketbol Spor Kulübü (ÇBK), geçen hafta OGM Ormanspor’a mağlup olan İlkem Yapı Tarsus karşılaşacak. Saat 16.30’da Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma Sports TV’den canlı yayınlanacak. Maç iki takım içinde kritik öneme sahip. 33 puanlı 3 takım arasında 4. sırada yer alan ÇBK, ilk maçta 21 sayı farkla mağlup ettiği İlkem Yapı Tarsusspor’u yine yenerek üste tırmanmak için avantaj yakalamak istiyor. 25 puanlı 3 takım arasında averajla takipçilerinin üzerinde 12. sırada yer alan İlkem Yapı Tarsus ise ÇBK’yı yenerek tehlike hattından kurtulmanın hesabını yapıyor.

 

YILDIZOĞLU: MUTLU SONA ULAŞAN BİZ OLACAĞIZ

ÇBK Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Güney’e yaptığı açıklamada, İlkem Yapı Tarsusspor’da antrenör değişikliğinin ardından gözle görülür bir değişiklik olduğunu ifade ederek “Györ maçının ardından tek idmanla maça hazırlandık. Rakibimizin güçlü olduğu tarafların farkındayız. Onları durdurmak ve üstünlüğümüzü ortaya koymak için iyi bir mücadele vereceğiz. Türkiye ligi ve Eurolig’de mücadele ediyoruz. TKBSL’de hasarlı gidiyoruz. Bunu sonlandırmak amacındayız. Yüzde yüz konsantrasyon ile maça çıkacağız. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Seyircininde desteği ile mutlu sona ulaşan takım biz olacağız” dedi.  

 

AKGÜN: YENMEK ZORUNDAYIZ

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün ise “OGM Ormanspor maçında iyi mücadele ettik ancak çok düşük yüzde ile oynayınca maça başlarda ortak olamadık. 3. Periyotta bu sorunu çözdük ama bunu son periyoda taşıyamayınca maalesef maçı kaybettik. Cumartesi oynayacağımız ÇBK maçı çok önemli. ÇBK çok güçlü bir ekip. Eurolig tecrübesi olan iyi bir koçları var. Bizde bu ligde kalmak istiyorsak üst sıralardan mutlaka galibiyet almak zorundayız. Daha önce bunu yaptık. Kazanmaya çalışacağız. Uzun bir maraton. Her maç bizim için final. ÇBK maçı da bu finallerden biri” diye konuştu.