“Gerçek belediyecilik için Mezitli’ye kadın eli değecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Gerçek belediyecilik için Mezitli’ye kadın eli değecek”

AKP Mezitli Belediye Başkan aday adayı Seyda Denizci, “Bir Mersinli olarak kentin ve ilçenin bütün sorunlarını biliyorum. Bu sorunları çözecek bilgi birikimine ve deneyime sahibim. Yerel yönetimlerde "burada şu parti kazanamaz, ceketini koysa kazanır" klişelerinden kurtulmak gerekiyor. Mezitli’yi gerçek belediyecilikle, gönül belediyeciliği ile tanıştırmak için yola çıktım. Mezitli’ye kadın eli değecek, Mezitli gerçek belediyecilikle tanışacak” dedi.

“Gerçek belediyecilik için Mezitli’ye kadın eli değecek”


Mersin’in genç ve tanınmış siyasetçilerinden Seyda Denizci, AKP’den Mezitli Belediye Başkan aday adayı olarak sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Bir Mersinli olarak kentin ve ilçenin bütün sorunlarını bildiğini ifade ede Denizci, “Bu sorunları çözecek bilgi birikimine ve deneyime sahip olduğuma inanıyorum. Yerel yönetimlerde "burada şu parti kazanamaz, ceketini koysa kazanır" klişelerinden kurtulmak gerekiyor. Amacım, kentin belediyecilik anlayışını rant ve rantiyeciye geçit vermeden, çevreyi ve doğayı koruyarak, seçmenleri "bizden" veya "bizden değil" şeklinde ayırmadan geniş halk kitlelerinin mutlu ve refah içinde yaşamalarını sağlamaktır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadın elinin değdiği, kadın kalbinin adandığı, kadın kararlılığının yöneldiği hiçbir işin başarısız olma şansı yoktur’  sözlerini hatırlatan Seyda Denizci şunlar söyledi:

 “Türkiye’de kadınlar, pek çok alanda cinsiyet ayrımcılığıyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Çalışan kadınların büyük çoğunluğu işte ve evde iki sorumluluğu birden yüklenmeye çalışırken, aynı zamanda da tek sorumluluğu çalışmak olan erkeklerle rekabet ediyor. Bu nedenle kaynaklardan ve fırsatlardan eşit biçimde yararlanamamakta, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı yüzünden güçsüzleştirilmektedirler. Kadınlar, karar organlarında yeterince temsil edilememekte, temsil krizi yaşamaktadırlar.

1950'de Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanını seçen Mersin'de o tarihten bu yana hiçbir kadın belediye başkanı seçilmediği gibi, merkez büyükşehir ve ilçe belediyelerinden kadın aday dahi gösterilmedi. Artık bu anlayışın gerek Mersin’de gerekse de bütün ilçe belediyelerinde ortadan kalkması elzemdir. Mezitli’yi gerçek belediyecilikle, gönül belediyeciliği ile tanıştırmak için yola çıktım. Mezitli’ye kadın eli değecek, Mezitli gerçek belediyecilikle tanışacak”