“Sosyal politikalara ayırdığımız bütçe 20 kat arttı” | Güney Gazetesi Mersin

“Sosyal politikalara ayırdığımız bütçe 20 kat arttı”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsası Meclisinde iş insanlarıyla bir araya geldi.

“Sosyal politikalara ayırdığımız bütçe 20 kat arttı”


Bir taraftan belediyenin geçmiş dönemden kaynaklı borçlarını öderken, diğer taraftan da yatırımlar yaptıklarından söz eden Seçer, Büyükşehir’in tarımsal alanda yapmış olduğu hizmetlerden bahsetti. Seçer, “Küçük üreticiye 4 yılda toplamda 125 milyon TL destek verdik. Hayvancılık, fide-fidan ve sulama borusu desteği gibi birçok hizmet götürdük. Bunları biz birlikler ve ziraat odalarıyla birlikte yapıyoruz. Siyasi ayrıcalıklar, tanıdık, eş, dost ayrıcalığı yapmadan, birlik, ziraat odası ve sulama birlikleri aracılığı ile üreticilere toplamda 125 milyon TL destek verdik. Baktık ki bunun toplumda bir dönüşü var ve bir fayda sağlıyor; sadece 2024 yılı için 119 milyon TL bütçe yaptık. 2019-2024 yılları arası sosyal politikalara ayırdığımız bütçe 20 kat arttı” dedi.

 

“SOSYAL KONUTTA AVRUPA MODELİ”

 

Büyük önem verdiği projelerden biri olan Sosyal Konut Projesi’ni gelecek dönemde Mersin halkı için gerçekleştireceklerini vurgulayan Seçer, projenin Mersin’de sosyal konut eksiğini giderecek bir Avrupa modeli olduğuna işaret etti. Seçer, “Kiralama yöntemiyle sosyal konut yapıp geliri düşük vatandaşlara bu kapıyı açacağız. Bu gerçekten çarkın döndüğü bir sistem olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Sosyal bir proje olduğu için finansmana erişimi de kolay” dedi.

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise, “Başkan Bey göreve başladığında zor bir süreç vardı. Pandemi, savaşlar, ekonomik kriz, deprem gibi olaylar yaşandı. Genel seçimi yaşadı, şimdi de yerel seçimlere gidiyor. Bu süreçte önemli kararlar verdiniz ve önemli işler yaptınız. Yerel seçimlerde her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Mersin Ticaret Odası Meclis Başkanı Münir Şen de Başkan Seçer’i aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Geçen 5 yıl için kendisine teşekkür ediyor, yeni dönem için de başarılar diliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

“PAMUKLUK DEVREYE GİRİNCE SU FİYATLARI DÜŞECEK”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplantısına katıldı.

Pamukluk Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi için 80 milyon avronun 56 milyon avrosunu hibe aldıklarını dile getiren Seçer, kalan kısım için de çalışmalara devam ettiklerini aktardı. Şu anda Mersin merkezin suyunun yüzde 85’ini Berdan Havzası’ndan aldıklarını ve bunu da elektrik enerjisi marifetiyle yaptıklarını kaydeden Seçer, “Bize suyun birimi merkezde çok yüksek bir bedele mâl oluyor. Pamukluk Barajı’nın devreye girmesiyle Mersin merkezin tamamının suyunu cazibe ile alacağız. Fiyatlar da düşecek. Bunu da çok kısa sürede yapacağız” dedi. 

 

“TARSUS’A BÜYÜKŞEHİR VİZYONUNU KATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Tarsus’ta yaptıkları 35 metrelik bulvar çalışmasından da bahseden Seçer, “Her noktaya aynı kalitede hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Bakın ilk 35 metrelik bulvarı biz açtık. Tamamen birinci sınıf. Biz son 5 yılda Büyükşehir vizyonunu katmaya çalışıyoruz. Karayolları standardında yollar yapıyoruz. Yol yapmak var, yol yapmak var. Bunların bitümünden asfalt malzemesine kadar son derece önemli. Alt yapısıyla birinci sınıf hizmet yapıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)