USULSÜZ SEÇMEN KAYDI İDDİALARI GÜNDEME GELDİ, MECLİSTE CANLI YAYIN KESİLDİ! | Güney Gazetesi Mersin

USULSÜZ SEÇMEN KAYDI İDDİALARI GÜNDEME GELDİ, MECLİSTE CANLI YAYIN KESİLDİ!

Usulsüz seçmen kaydı iddialarına adı karışan AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediye meclisi toplantısında meclis üyelerinin konuyla ilgili sorularıyla karşılaştı. Soruları yanıtsız bırakan AKP’li başkan “Ne yaptığımızı biliyoruz. Kendimizi size anlatarak enerji kaybetmek istemiyorum” dedi. 5 yıldır tüm meclis toplantıları yerel televizyonlarda canlı yayınlanıyordu ancak son toplantıda konu hayalet seçmen iddialarına gelmeden önce yayın kesildi. Dem Partili Özgür Çağlar, “Yayının kesilmesi kesinlikle tesadüf olamaz” diyor.

USULSÜZ SEÇMEN KAYDI İDDİALARI GÜNDEME GELDİ, MECLİSTE CANLI YAYIN KESİLDİ!


 

ABİDİN YAĞMUR

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcısı ve 8 belediye müdürünün adı usulsüz seçmen kaydı iddialarına karışmış, AKP’li başkanın, Yenişehir ilçesinde oturmasına rağmen, Dikilitaş köyünde bir eve seçmen kaydını taşıdığı, o evde ayrıca 28 seçmenin bulunduğu iddiaları İlçe Seçim Kuruluna taşınmıştı.
İlçe Seçim Kurulu Dem Parti’nin itirazını reddetti ancak AKP’li başkandan da belediyeden de bugüne kadar iddialarla ilgili bir açıklama ya da yalanlama gelmedi.
Dem Partili Akdeniz Belediye Meclisi üyesi Avukat Özgür Çağlar, belediye meclisi toplantısında AKP’li belediye başkanı Mustafa Gültak’a iddiaları sordu.
Çağlar, “Her seçim döneminde usulsüz seçmen kayıtları, hayalet seçmen kayıtları olur. Partimiz seçmen kayıtlarını incelerken Akdeniz’e çok sayıda seçmen taşındığını, bunların büyük kısmının da aynı evlerde olduğunu tespit etti. Hatta harabe evler, barakalar gibi onlarca seçmen kaydı için kullanılmış. Bu şekilde yüzlerce şüpheli kayıt tespit ettik. Sizin de Yenişehir ilçesinde oturuyor olmanıza rağmen Dikilitaş köyünde bacanağımızın evine kaydınızı aldırdığınız görülüyor. Üstelik o evde sizden başka 28 kişinin daha kaydı var.  Bununla da kalmamış başkan yardımcınız, bazı meclis üyeleri ve 8 belediye müdürü onlarca kişiyle aynı evde yaşıyor gösterilmiş. Bu yapılanlar ayıptır, suçtur, günahtır. Siz tüm bunlar bilinirken nasıl gidip Dikilitaş’ta oy kullanacaksınız? Bu konuyla ilgili söyleyecekleriniz varsa sizi dinlemek istiyoruz” dedi.

 

AKP’Lİ BAŞKAN YANIT VERMEDİ

 

CHP sözcüsü Mahmut Dönmez ile Emek Partili meclis üyesi Halil Kara da söz alarak usulsüz seçmen kaydı ve hayalet seçmen iddiaları konusunda Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı açıklama yapmaya çağırdı.
Ancak Gültak konuyla ilgili açıklama yapmadı. AKP’li başkan, ““Ne yaptığımızı biliyoruz. Kendimizi size anlatarak enerji kaybetmek istemiyorum” demekle yetindi.

 

CANLI YAYIN KESİLDİ

 

Akdeniz Belediye Meclisindeki bu tartışmalar sırasında 5 yıldır yaşanmayan bir durum da yaşandı. 5 yıldır tüm belediye meclisi toplantıları 2 yerel televizyon ve AKP’li başkanın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanıyordu.
Usulsüz seçmen iddialarının gündeme geldiği dilek ve temenniler bölümünden birkaç dakika önce tüm platformlarda canlı yayın kesildi. Meclis üyelerinin açıklamalarını Mersinliler izleyemedi.


“MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”

 

Dem Partili meclis üyesi Özgür Çağlar, “Biz mecliste konuşurken canlı yayının olduğunu sanıyorduk. Ancak yayını kesmişler. Bu konuyu gündeme getireceğimizi biliyorlardı. Onun için yayını kestiklerini düşünüyorum. Kesinlikle tesadüf olamaz. Mecliste hayalet seçmen iddiasını bizzat AKP’li başkana sordum ancak yanıt alamadım. Çünkü söyleyecek bir şeyleri yok. Mızrak çuvala sığmıyor” dedi.
Emek Partili meclis üyesi Halil Kara da “Bence yayının kesilmesi bilinçli. Tesadüf olamaz. Dilek ve temenniler bölümüne geçmeden yayın kesilmiş. Başkan iddialara yanıt vermedi. Açıklama yapmadı. Manipüle etmeye çalıştı” ifadelerini kullandı.