“Kentlerimizi depreme dirençli hale getirmeliyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kentlerimizi depreme dirençli hale getirmeliyiz”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Bilim insanlarının da uyardığı üzere ülkemiz bir deprem bölgesi. Depremler yine olacak, bundan kaçmak mümkün değil. Büyük acıları tekrar yaşamamak için depreme karşı hazırlıklı olmak, kentlerimizi yenileyip güçlendirmek, depreme karşı dirençli hale getirmek zorundayız” dedi.

“Kentlerimizi depreme dirençli hale getirmeliyiz”


Akdeniz Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısında konuşan Başkan M. Mustafa Gültak, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 12 kenti, milyonlarca insanı etkileyen deprem felaketinin yıldönümünde yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, tedavisi süren yaralılara şifalar diledi.

Gültak, “Bilim insanlarının da uyardığı üzere ülkemiz bir deprem bölgesi. Depremler yine olacak, bundan kaçmak da mümkün değil. Önemli olan depreme karşı hazırlıklı olmak ve kentlerimizi yenileyip güçlendirmektir. Zira geçmişte yaşadığımız afetlerde olduğu gibi 6 Şubat 2023’te yaşadığımız tarihimizin en yıkıcı ikiz depremleri, kentsel dönüşümün ne kadar hayati ve acil bir konu olduğunu çok acı bir şekilde hepimize yaşattı. Kentsel dönüşümü önemsiyor, projelerimizde öncelik veriyoruz” şeklinde konuştu.

Göreve gelir gelmez Akdeniz’de kentsel dönüşümün hayata geçmesini sağladıklarının altını çizen Gültak, “Ankara ve Bakanlıklar nezdindeki girişimlerimiz sonucu, 30 yıl sonra ilk kez Çay Mahallesi’nde yaklaşık 500 konutluk proje tamamlandı. Noter huzurunda çekilen kuraların ardından vatandaşlarımızın bir bölümü güvenli, doğal gazlı, park ve yeşil alanlarına sahip modern evlerine yerleşip yaşamaya başladı. Kentsel dönüşümün başlamasını sağladığımız Barış Mahallemizde de çalışmaların yüzde 65'i tamamlandı. Zira Barış Mahallesi’nde hak sahibi vatandaşlarımızın yüzde 91'i ile anlaşma sağladık ki bu rakam kentsel dönüşüm projelerinde elde edilebilecek en yüksek rakamdır. Mahallemizde ilk etapta 415 konut, 50 dükkân, ticaret ve kültür merkezi, 1’er cami ve kreş ile çevre düzenlemesini kapsayan dönüşüm projesinde hak sahibi vatandaşlarımıza ilk anahtarların 2024 yılı içinde teslimi planlanıyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)