MSK koptu geliyor | Güney Gazetesi Mersin

MSK koptu geliyor

Galibiyet serisini 5 maça çıkaran Carettalar kendinden emin. Sarı Siyahlılarda yarın Finalspor, cumartesi günü Fenerbahçe karşısında parola yine aynı: Galibiyet

MSK koptu geliyor


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Basketbol Ligi 22. Hafta karşılaşmasında Kapaklıspor’u da yenerek 5 maça çıkardığı galibiyet serisi ile Süper Lig hedefine adım adım ilerleyen Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) haftayı 2 maçla geçirecek. Sarı Siyahlılar çarşamba günü Bursa ekibi Finalspor’a konuk olacak. Cumartesi günü ise Fenerbahçe Koleji’ni Mersin’de ağırlayacak. Mersin’deki çalışmalarını tamamlayan Carettalar bugün Bursa’ya gidecek.   

MSK Başantrenörü Can Sevim, Güney’e yaptığı açıklamada artık oyuncularının sahada isteği basketbolu ortaya koyduğunu söyledi.

 

SEVİM: KAYBETMEDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Parkede sistemime ve oynamak istediği basketbola daha uygun bir takımın bulunduğunu anlatan Sevim, şöyle devam etti: “Rollerin daha oturduğu, daha kontrollü bir şekilde istediğimiz sahaya yansıtabilen bir takım var. Buda maç sonuçlarına yansıyor. Git gide savunmamızın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Savunmada çok agresifiz. Rakibe kolay atış şansı vermiyoruz. Kolay sayı yemiyoruz. Geldiğimden beri bu bizim önceliğimizdi. Şimdi bunu daha iyi bir şekilde sahaya yansıtacak bir oyuncu grubu ile çalışıyorum. Her geçen gün bu açıdan daha iyiye gidiyoruz. Üst üste 5 maç kazandık. Yeni yıldan beri hiç maç kaybetmedik. Hedefimiz kaybetmeden devam etmek.”

 

HAFTAYI 2’DE 2 GALİBİYETLE KAPATMAK İSTİYORUZ

Yoğun bir haftaya girdiklerini anlatan Sevim “Hafta içi mesaimizde Finalspor ile hafta sonu ise Fenerbahçe Koleji Novotel ile karşılaşacağız. Buradan 2’de 2 ile çıkıp galibiyet serimizi artırıp kaybetmeden devam ederek play-offlara en üst seviyeden katılmayı hedefliyoruz. Play-offlardan ise Süper Lige çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AGRESİF SAVUNMAMIZLA KAZANACAĞIZ”

Çarşamba günü karşılaşacakları Finalspor’un daha organize ne oynadığını bilen, hem hücumda hem savunmada kuralları net olan bir takım olduğunu vurgulayan Sevin şunları söyledi: “Sahada iyi bir basketbol olacağını düşünüyorum. Agresif savunmamızla beraber kazanacağımıza inanıyorum.”