Liderler fire vermedi | Güney Gazetesi Mersin

Liderler fire vermedi

Süper Amatör Lig’de Mut ve Mezitli haftayı kayıpsız kapadı

Liderler fire vermedi


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Süper Amatör Lig’de normal sezonun bitmesine 4 hafta kala heyecan fırtınası devam ediyor. Haftayı kayıpsız kapatan A Grubunda Mut İdman Yurdu Belediyespor, B Grubunda ise Mezitli 33 FK liderliğini sürdürdü.

A Grubunda play-off mücadelesi veren 4 ekip haftayı kayıpsız kapattı. Lider Mut İdman Yurdu Belediyespor ligde kalma mücadelesi veren Çeşmelispor'u evinde 3-0 yenerek puanını 37’ye çıkardı. Son 4 haftaya 1 puan farkla lider giren Mut ekibi haftanın birini bay geçirecek.

2. sıradaki Akdeniz Belediyespor deplasmanda Tarsusspor'u 0-4 mağlup ederek puanını 36’ya çıkardı.

Binevlerspor da deplasmanda Erdemli Limonspor'u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

4. sırada yer alan İçel Yolspor Karacailyas Veteranlar’ı deplasmanda 2-0 yenerek rakibinin kümede kalma umudunu azalttı. Yolspor ise puanını 30’a çıkararak yerini korudu. Yolspor'u geriye kalan 4 maçta zorlu bir fikstür bekliyor.

Bu sezon 3 maçında hükmen mağlubiyet alarak 6 puanı silinen Taşucuspor mücadeleden vazgeçmiyor. Taşucu ekibi ligde kalmak adına bu hafta Ormanspor’u deplasmanda 1-2 mağlup ederek puanını 11’e çıkarmasına rağmen dipten kurtulamadı.

 

 

B GRUBUNDA LİDER MEZİTLİ 33 FK

B Grubunda Lider Mezitli 33 FK deplasmanda Kuvayi Milliyespor’u 3-0 yenerek rahat rahat bir nefes aldı. Puanını 44’e çıkaran Mezitli 33 FK liderliğini sürdürdü. Mezitli’nin gollerinden 2’sini Okan Özdemir atarken bir golü ise Hasan Gök kaydetti.

Haftanın kritik maçında Mersin 33 FK takipçisi Çukurova Birlikspor ile evinde 1-1 berabere kalarak 1 puanı zor kurtardı. Tarsus ekibi  Zülfü ile öne geçerken Mersin 33 FK beraberlik golünü maçın sonlarına doğru Ahmet Onur ile sağladı.

Alt bölgeyi ilgilendiren maçlarda İdmanyurdu 1925, Bozyazı Belediyespor'u evinde 3-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Gol yağmurunun yaşandığı maçta Akdenizgücü, Erdemli Yörükspor'u evinde 9-1 yendi.

Silifke İdman Yurdu deplasmanda Toroslar Belediyespor 2-0 yenerken Erdemlispor haftayı bay geçirdi.