Muharrem İnce: Merkez Bankası Başkanının eğitimi de bir işe yaramaz! | Güney Gazetesi Mersin

Muharrem İnce: Merkez Bankası Başkanının eğitimi de bir işe yaramaz!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Merkez Bankasının yeni başkanı Fatih Karahan’ın genç ve eğitimli bir bürokrat olduğunu belirterek, “Onun eğitimi, birikimi hiçbir işe yaramaz. Çünkü dinlenmeyecek. Talimatı bir kişi verecek. Bir kişi hepimizi batırıyor. Bu ülkede 1.5 liradan aldığı doları 30 liraya çıkaran o.  Türkiye bu çarpık düzenden kurtulmalıdır” dedi.

Muharrem İnce: Merkez Bankası Başkanının eğitimi de bir işe yaramaz!


ABİDİN YAĞMUR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’den istifa ederek partisine katılan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına ekonomideki gelişmeleri değerlendirerek başlayan Muharrem İnce,  “22 yıllık bir iktidar. Dolar olmuş 30 lira, faiz nas var filan unutulmuş olmuş 45 puan. Ekmek 8 lira, benzin 40 lira. Kiralar ödenemiyor. Üniversite öğrencileri hamburger yiyemiyor. Sığınmacılar sokaklarda. Liyakat yok olmuş. Sadakat liyakatin yerini almış. Gençlerin umutları tükenmiş. Nüfusa baktığınızda gençlerin ülkeyi terk ettiğini hepimiz görüyoruz.  Eylül 2021’de başlamış bu akıl dışı ekonomi politikaları. Bir litre yağ 18 liradan 46 liraya çıkmış. Bir kilo un 4.5 liradan 21 liraya çıkmış. Bir kilo tereyağı 58 liradan 275 liraya çıkmış. Bir kilo peynir 30 liradan 126 liraya çıkmış. Geldiğimiz nokta bu. Nedir bu? Akıl dışı ekonomi politikasının yansımaları” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye neden yoksul” sorusunun her yurttaş tarafından sorulması gerektiğine değinen Muharrem İnce,  “Tek adam rejimi olduğu için yoksuluz. Bir kişi 90 milyonun kaderini belirliyor. Bir kişi. Ölse yardımcısına geçiyor 45 gün. O da memur. Atanmış. Cumhurbaşkanı yardımcısını bir kişi atıyor.  Valileri bir kişi atıyor. Bakanları bir kişi atıyor. Milletvekillerini o belirliyor. Kaymakamları o belirliyor. Bir kişi her şeyi belirliyor. Nas var diyor, indirin faizleri. Nas gidiyor, çıkarın faizleri. Merkez Bankasına başkan dayanmıyor. 6 senede 6 başkan. Yeni gelmiş bir genç kardeşimiz, 1982 doğumlu. CV’sine baktım çok iyi eğitim almış. Çok iyi. Onun eğitimi, birikimi hiçbir işe yaramaz. Çünkü dinlenmeyecek. Talimatı bir kişi verecek. Bir kişi hepimizi batırıyor. Bu ülkede 1.5 liradan aldığı doları 30 liraya çıkaran o.  Türkiye bu çarpık düzenden kurtulmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Partisinin duruşunu “ne sağdan ne soldan, Atatürk’ün yolundan” sözleriyle özetleyen Muharrem İnce, İsveç’in NATO üyeliğine onay veren AKP, MHP ve CHP’yi “emperyalizmin emrinde olmakla” suçladı.

İnce, “İstersek bir oy alalım, gerçekleri söylemek zorundayız. Oy değil omurga önemli, duruş önemli. Onun için ben siyasette ilke diyorum, bana diyorlar istediği ilçe mi? Ben ilçe milce demiyorum, ilke diyorum, duruş diyorum, omurga diyorum. Memleket Partisi omurgalı duruşunu göstermeye devam edecektir” dedi.

Muharrem İnce basın toplantısında son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yönelik eleştiri ve ithamlarını da sürdürdü.

CHP’den ayrılma nedeninin, partinin PKK ve FETÖ ile arasına mesafe koymaması olduğunu ileri süren İnce, CHP’yi PKK ve FETÖ ile “yavşak bir ilişki içinde olmakla” itham etti.

Muharrem İnce basın toplantısının ardından Tarsus Belediyesinin ikinci halk ekmek fabrikasının açılış törenine katıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 4.5 liradan sattıkları halk ekmeği Ramazan ayı boyunca 1 liradan satacaklarını söyledi.