Merkezde, öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlara yönelik hizmet alabiliyor. Verilen hizmetler arasında; ortaöğretim başarı puanın yükselmesine yönelik çalışmalar, okuma alışkanlığının kazandırılması, deneme sınavları, denemelerin analizleri, sınavların analizleri, konu analizlerinin nasıl yapılması gerektiği, farklı öğrenim stilleri ile öğrencilerin daha verimli ders çalışmaları yer alıyor.
Psikolojik danışmanlık hizmetinde ise; kaygı bozukluğu, depresyon, travma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, davranış ve öfke problemleri, aile içi ve akran zorbalığı gibi konularda desteğin verildiği merkezde küçük yaş grupları için de oyun terapisi desteği veriliyor. Hizmetler öğrencilerle bireysel görüşmelerle gerçekleştiriliyor.
SERİN: “2 BİN 597 ÖĞRENCİYE 15 BİN 85 KEZ HİZMET VERİLDİ”
MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde Rehber Öğretmeni olarak görev yapan Canan Serin, 2020’den bu yana verdikleri hizmetin detaylarını paylaşarak, “Mersin Merkez ve Tarsus şube olmak üzere merkezimizde 7 psikoloğumuz ve 2 rehber öğretmenimiz çalışıyor. 2020 Kasım ayından itibaren toplam 2 bin 597 öğrenciye 15 bin 85 seans gerçekleştirildi” dedi.
Randevu sistemiyle çalıştıklarını kaydeden Serin, başvurmak isteyenlerin Alo 185 ve Merkez için 0324 616 04 01 ve Tarsus şubesi de 0324 622 00 66 sabit hatlardan da randevu alabileceklerini belirtti. Öğrencilerin de velilerin de çok memnun olduğunu belirten Serin, şunları söyledi:
“Biz çocuklarımızı tanıdıktan sonra velilerle de görüşme yapıyoruz. Yeri geldiğinde aile içerisindeki ders bazlı çatışmayı önlüyoruz ve bu da bizleri çok mutlu ediyor. Çünkü öğrencilerimizin aslında ezberden ziyade nasıl verimli ders çalışmaları gerekiyor bunu öğretiyoruz. Buna bağlı olarak da sınavlarındaki net artışları, ortaöğretim başarı puanının yükselmesiyle birlikte aileler de öğrenciler de çok mutlu oluyorlar.”
KURTULUŞ: “DÖNÜŞLER İYİ OLUYOR VE MUTLU AYRILIYORLAR”
MERCİ’de Psikolog olarak görev yapan Seher Sıla Kurtuluş, öğrencilerin en çok dikkat dağınıklığı şikâyeti ile geldiklerini belirterek, “En çok dikkat eksikliği ve kaygı bozukluğu ile ilgili başvuruyorlar. Genelde 2 haftada bir görüşmelerimiz oluyor. Dikkat eksikliği ile ilgili başvuran danışanlarımıza ilk olarak Moxo dikkat testi uyguluyoruz. Ona göre bir müdahale programı uyguluyoruz ve ebeveynlerimizle süreci yürütmek adına bu süreçte ebeveyn danışmanlığı da yapıyoruz. Ayrıca 6-12 yaş arasındaki danışanlarımıza oyun terapisi uyguluyoruz. Çocuklar, duygularını yetişkinlere göre daha iyi ifade edemedikleri için oyun terapisinin oldukça yararlı olduğunu düşünüyoruz. Dönüşler iyi oluyor ve mutlu ayrılıyorlar” dedi. (Haber Merkezi)