“Tarsus’u rantçılara teslim etmeyin” | Güney Gazetesi Mersin

“Tarsus’u rantçılara teslim etmeyin”

CHP’den ayrılıp Memleket Partisinden yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP’de olduğu süreçte sürekli olarak önünü kesen bir yapının olduğunu söyledi. Tarsuslulardan seçimlerde destek isteyen Bozdoğan, “Bu kenti basiretsiz siyasetçilere teslim etmeyin. Bu kenti rantçılara teslim etmeyin. Bu kenti Fetö artıklarına teslim etmeyin.  Bu kenti onun bunun kurması aile şirketlerine teslim etmeyin” dedi.

“Tarsus’u rantçılara teslim etmeyin”


ABİDİN YAĞMUR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediyenin yaptırdığı ikinci halk ekmek fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada eski partisi CHP’ye yönelik açıklamaları sürdürdü.

Açılış törenine katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye teşekkür eden Bozdoğan, “Muharrem İnce tüm teşkilatıyla arkamda. Ben bunu belediye başkanı seçildiğim 2019’dan bugüne kadar göremedim. Sürekli olarak önümü kesen bir siyasi yapı vardı. Elime tutuşturulan işten çıkarılması gerekenler, işe alınması gerekenler listeleri. Fakir fukarayı işten çıkaracak kadar vicdansız olamazdım.  Evinde hırsız varsa sen evden çıkabilir misin? Belediyedeki para halkın parası, kamunun parasını, o parayı korumak zorundaydım. Sizlerden bir ricam var. Bu kenti basiretsiz siyasetçilere teslim etmeyin. Bu kenti rantçılara teslim etmeyin. Bu kenti Fetö artıklarına teslim etmeyin.  Bu kenti onun bunun kurması aile şirketlerine teslim etmeyin. Bu kenti yönetmesi gereken halktır.  Tarsus mutlaka hakkını alacak” ifadelerini kullandı.

 

“UZAY ÜSSÜ AÇAMADIM AMA AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ YAPTIM”

 

Tarsus Belediyesi olarak sağlık ve tarım alanında önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Bozdoğan, “Tarsus’a uzay üssü açamadım ama öyle işler yaptık ki, Sağlık Bakanlığının yapması gereken ASM’leri bu belediye yaptı, Sağlık Bakanlığının yapması gereken doktor muayene odalarını bu belediye yaptı.  Halk ekmek fabrikası için makineleri 1 yıl önce aldık. Şu an 3 katı. Bugün yapın deseniz yapamazsınız. Çünkü İller Bankasından gelen para belediye personelinin maaşına yetmiyor. Ek kaynaklar yaratmak zorundasınız. Buna rağmen 1 milyar borç ödendi. Türkiye’de su faturasından katı atık bedeli almayan bir belediye var. O da Tarsus Belediyesi. 350 milyon lira halkın cebinde kalıyor” dedi.

 

RAMAZAN’DA EKMEK 1 LİRA

 

Tarsus Belediyesi ikinci halk ekmek fabrikasını hizmete aldı. Eski fabrika ve yeni fabrikadaki ekmek üretimi toplamı aylık 2 milyonu bulacak. Böylece belediyede günde 60 bin ekmeği satışa sunacak. Tarsus Belediyesi halk ekmek büfelerinde ekmek şu anda 4 lira 50 kuruştan satılıyor. Tarsus Belediyesi 11 Mart günü başlayıp 9 Nisan günü sona erecek Ramazan ayı boyunca halk ekmeği 1 liradan satacak.