AKP, Mersin’in 4 ilçesindeki adaylarını duyurdu | Güney Gazetesi Mersin

AKP, Mersin’in 4 ilçesindeki adaylarını duyurdu

Mersin’de AKP’nin Akdeniz, Aydıncık, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde merakla beklenen adayları açıklandı. AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, partisinden tekrar aday gösterildi.

AKP, Mersin’in 4 ilçesindeki adaylarını duyurdu


 

ELVAN KONUK


AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 4 ilçedeki adaylarını düzenlenen aday tanıtım toplantısıyla duyurdu. AKP’nin Akdeniz Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Aydıncık Belediye Başkan adayı yine mevcut Belediye Başkanı Ferat Aktan olurken, Mezitli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Ekmekçi, Yenişehir Belediye Başkan Adayının ise Kenan Peker oldu.

Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Bugüne kadar bir elimiz eksikti bugün AKP adayları da ilan edildi ve 31 Mart’ta Allah’ın izniyle galip geleceğiz. Geçen seçimlerde yaşadığımız yol kazasını hep birlikte aşacağız, iri, diri, bir olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bilge liderimiz Devlet Bahçeli 15 Temmuz’da tüm dünyaya karşı nasıl dik durdularsa bizde birliğin, Cumhur İttifakı’nın gücüyle, üretken, gerçek belediyecilik ile Mersin’i, 13 ilçemizi tanıştıracağız. Şehrimizi Türkiye’de yaşanabilir şehirler sıralamasında ilk 5 kent arasında göstereceğiz inşallah. Şahıslar, siyaset olarak bizler gelip geçiyiz, baki olan devletimiz, milletimiz, bayrağımız, dinimiz, davamız ve sizlersiniz. Serdar Soydan bir fanidir. Sizler bizlere yol göstereceksiniz. Bizlerde büyüklerimizden aldığımız destek ile Mersinimize, sevdamıza hizmet edeceğiz” dedi.

 

“İNANIYORUM Kİ MERSİNLİLER 13 BELEDİYE BAŞKANIMIZI SEÇECEK”

 

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ise “Teşkilatımız ve milletimize sorup yaptığımız anketler sonucunda belediye başkan adalarımızı tespit ettik. Yani sizin gönlünüzden geçenler belediye başkan adayı oldu. Mersin’de biri büyükşehir 13’i ilçe olmak üzere 14 sandık önümüze gelecek. 10 belediye şuan bize ait. 10 belediyeyi kazandığımız bir yerde Mersin Büyükşehir’i kazanamamamız teşkilatlar kadın, gençlik kolları, ocak başkanları olarak kendimizi sorgulamamız, sormamız gerekir. Belediye meclisinde çoğunluk bizde. Mecliste, 79 meclis üyesi var, bunun 50 tanesi Cumhur İttifakı’nda. 50’si Cumhur İttifakında olan yani ittifakımızın yüzde 60 ile temsil edilen Belediye Meclisinde eğer biz Büyükşehir Belediyesini alamıyorsak hepimizin kendisini sorgulaması gerekir. Mersin Serdar başkanı seçmez ise büyük bir kayıp içerisinde olacak. Ama ben inanıyorum Mersinli kardeşlerimiz 13 belediye başkanını seçecek” şeklinde konuştu.