Genç ÇBK şampiyonluğa koşuyor | Güney Gazetesi Mersin

Genç ÇBK şampiyonluğa koşuyor

TKBL’de hedefine emin adımlarla ilerleyen Turuncu Lacivertlilerin genç takımı, Türkiye Okul Sporları Liseler Şampiyonasında finale adını yazdırdı.

Genç ÇBK şampiyonluğa koşuyor


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden ve geçen hafta 01 Adana Basketbol’u yenen Çukurova Basketbol Gelişim takımının genç oyuncuları da Kayseri’de gerçekleştirilen Türkiye Okul Sporları Liseler Yarı Final maçında 4 rakibini de yendi. Son maçında Kayseri Bahçeşehir Koleji karyşısında 102-41’lik skorla parkeden ayrılan ekibimiz namağlup şampiyon olarak adını Türkiye finaline yazdırdı. Takımın eğitim sponsoru Özel Bilimkent Okulları adına mücadele ederek Türkiye’nin 8 takımı arasına giren ÇBK Gelişim’in genç ekibi 11-16 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Liseler Türkiye Şampiyonasında da şampiyon olursa Dünya Şampiyonasını katılacak.

 

 

“PLAY-OFF ŞANSIMIZ VAR”

ÇBK Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek TKBL’de geçen hafta Adana 01 Basket’i yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Adana ekibinin hem bütçe hem kadro olarak ligin üst sıralarında oynayan bir takım olduğunu ifade eden Demirbilek, “Oyuncularımızın TKBL’de bu sene ligde geçiş dönemleri. Tecrübe kazandıkları bir lig oluyor. Her geçen gün üzerine koyuyorlar. Bu galibiyet bizim için çok değerli idi. Bu haftayı Çankırı Yükseliş ligden çekildiği için maç yapmadan geçirdik. Haftaya Burhaniye ile karşılaşacağız. Onlarda yer aldıkları alt sıralardan kurtulmak istiyorlar. Bizim maçımız onlar için hedef maçı. Bizde 2 tane maç kazanırsak play-offlara girme şansımız var. Play-off oynarsak bu oyuncularımız için çok büyük bir tecrübe olacak” dedi.

 

“DÜNYA ŞAMPİYONASINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Genç takımlarının ise bu hafta Kayseri’de gerçekleştirilen Türkiye Okul Sporları Liseler Yarı Final maçında şampiyon olarak finale çıkarak Türkiye’nin 8 takımı arasına girdiğini anlatan Demirbilek şunları söyledi: “Kızlarımız eğitim sponsorumuz Bilimkent Koleji’nde burslu okuyor. Kayseri’de 4 takımı da yenerek namağlup şampiyon olduk. 11-16 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Liseler Türkiye Şampiyonasına katılacağız. 8 takım arasında şampiyon olursak Çin’de yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğiz.”