“Yerel seçim, yoksulların elindeki son fırsat” | Güney Gazetesi Mersin

“Yerel seçim, yoksulların elindeki son fırsat”

Yaklaşan yerel seçimleri işaret eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bu seçim, ekonomik nedenlerle sıkıntı çeken vatandaşlarımızın elindeki son fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirmeyen insanlarımızın,2023 Mayıs seçimlerinden sonra yaptığı gibi bir daha şikayet etme hakkı da yok” dedi.

“Yerel seçim, yoksulların elindeki son fırsat”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yerel seçimin ekonomik sıkıntı çeken yurttaşların elindeki son fırsat olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kocamaz, “Aday listeleri Seçim Kuruluna 20 Şubat’ta verilecek. Tempo her geçen gün biraz daha artacak. Aday olan arkadaşlarımızın ulaşabildiği her yere ulaşması, herkese dokunması, elini sıkması gerekiyor” dedi.

31 Mart Yerel seçimlerinin, ekonomik nedenlerle sıkıntı çeken vatandaşların elindeki son fırsat olduğunu dile getiren Kocamaz, şu şekilde konuştu:

“Bu fırsatı iyi değerlendirmeyen insanlarımızın,2023 Mayıs seçimlerinden sonra yaptığı gibi bir daha şikayet etme hakkı da yok. 2023’te bizlerin tüm uyarılarına rağmen, bizim doğrularımıza karşı kulağını tıkaması, iktidarın yalanlarının peşine takılması ve destek vermesi anlaşılır bir şey değildi. Bu seçimde aynı minvalde ortaya koyacağı tavrın, iktidara vereceği desteğin ve ardından yapacağı serzenişlerin hiçbir şekilde izahı mümkün olmaz, olamaz.

Çünkü işçinin, çiftçinin, emeklinin, asgari ücretle çalışanların, ev kirasını ödeyemeyenlerin, hala çadırlarda, konteynerlerde yaşam savaşı veren depremzedelerin sandığa giderken vereceği oyun ne kadar önem arzettiğini bilmesi ve vereceği bir oyu hem kendi geleceğine hem de ülkenin geleceğine nasıl bir etkisi olacağının bilinci ile hareket etmesi gerekir. Aksi halde bir özdeyiş var. ‘Kendi düşen ağlamaz amma gözü çıkar.’ Bizden söylemesi.”