“KUSURSUZ CİNAYET” KİTABI YAYINLANDI
Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün yazdığı “Kusursuz Cinayet” kitabı çıktı.
Kusursuz Cinayet var mıdır, yok mudur? Kusursuz cinayetlerin peşinde adli tıp ve adli bilimler…
İnsan vücudu ilk ne zaman kesilerek incelenmeye başladı ve otopsinin tarihsel gelişim süreci? Rembrant’ın Dr.Tulp’un Anatomi Dersi tablosunun esrarı…
Yürüyen cesetlerden dondurulup yüzyıllarca yeniden yaşamayı bekleyen cesetlere…
Adli olayları aydınlatan dedektif sinek ve böceklerin gizemi…
Jeffrey Dahmer, Çivici Süleyman ve Seri Katiller kimdir, kim değildir?
Soğuk bir gazoz içer misiniz? Nuri Alço’dan Bill Cosby’ye, ilaçla kolaylaştırılmış tecavüzler ve cinsel saldırılarda kullanılan ilaçlar neler?
Cinsel saldırılar, arka planı ve en ağır formuyla aile içi cinsel istismar, Ensest!
Tarihsel süreçte alkol ve katil içki Metil Alkol!
Osman Hamdi Bey’den bugüne müzecilik ve kriminal müzecilik üzerine…
Kafatasından, iskeletten ve DNA’dan yeniden yüzlendirme ve kimliklendirme mümkün mü ya da adli sanat nedir?
Polenlerden Matamata kaplumbağalarına başka bir adli ekoloji mümkün mü?
Yazılan yazı ve imzalar kime ait? Dreyfus Davası, Emile Zola ve adli belge incelemeleri…
Tonlarca uyuşturucu maddeler limanlardan sokaklara kolaylıkla giderken vücudunda uyuşturucu taşıyan Paket Vücutların ölümcül dramı!
Hasatlık bulguları oluşturarak doktor doktor dolaşan Münchausen Sendromu vakalarının ilginç öyküsü…
Harakiri, ikili ölümler ve intihar paktları… İntihar sadece intihar mıdır ya da Psikolojik Otopsi nedir?
Bitkisel hayat ve beyin ölümü ölüm müdür? Kişinin fişi ne zaman çekilir ya da organ nakli nedir?
Bir cinayetin otopsisi ve adli olayları aydınlatan bilirkişilik sistemi ve bilirkişiler ne bilir?
Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün yazdığı “Kusursuz Cinayet” kitabı A7 Kitap etiketiyle raflarda… 28 yıldır adli tıp uzmanı olarak çalışan Dokgöz’ün deneyim ve araştırmalarından süzülen 20 ilginç bölümden oluşan kitap, adli tıp ve adli bilimler alanında bilimsel gerçekliklerin suç ve suçluların belirlenmesi ve adaletin sağlanmasında yaşanan değişimleri tarihsel perspektifte ele alıyor.
PROF. DR. HALİS DOKGÖZ KİMDİR?
Çorum’da doğdu. 1989 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999’da İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Adli Tıp ihtisasını tamamladı. 2000-2004 yıllarında İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulunda çalıştı. 2005 yılında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda “Yrd. Doçent”, 2008 yılında “Doçent” ve 2014 yılında “Profesör” oldu. Halen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Mersin Üniversitesi Çocuk Koruma ve Araştırma Uygulama Merkezi kurucu müdürü olarak görev yapmaktadır.
Adli bilimler alanının hakemli uluslararası dergisi Adli Tıp Bülteni’nin 2013 yılından beri editörlüğünü yürütmektedir. 2019 yılında 52 akademisyenin katkılarıyla yayınlanan ve Türkiye’nin uluslararası textbook nitelikli “Adli Tıp & Adli Bilimler” kitabının, 2020 yılında Türkiye’nin ilk “CSI” kitabı olarak tanımlanan adli olguların bilimsel çözümlemelerini içeren “Olgularla Adli Tıp & Adli Bilimler” kitabının ve 2023 yılında tıp, psikoloji, hukuk, kriminoloji, etik, siber güvenlik gibi alanları kapsayan “Siber Suçlar” kitabının editörlüğünü yaptı. Ulusal ve uluslararası pek çok makale, araştırma ve kitap bölümleri yayınlanan Dokgöz, çocuk hakları, kadın hakları, şiddet, adli psikiyatri ve tıbbi malpraktis konularında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Adli tıp ve adli bilimler alanında topluma yönelik yazılı ve görsel medya aracılığı ile programlar ve danışmanlıklar yapmaya ve 221B Polisiye Kültür Dergisi ile Episode Dizi Kültürü Dergisi’nde yazmaya devam ediyor.
Bilimsel çalışmaları yanında karikatürle de uğraşan Dokgöz’ün, Gırgır, Limon, Çarşaf, Cumhuriyet, Bizim Gazete, Milliyet, Radikal ve Sabah gibi pek çok gazete ve dergide karikatürleri yayınlandı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur, Hekim Forumu, Dünya ve Ekonomi gazetesine çizdi. 2016-2018 yıllarında günlük olarak Hürriyet Gazetesi Çukurova’da Metafor köşesinde karikatürleri yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı. Çok sayıda kişisel ve karma karikatür sergisi açtı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce Birgün Gazetesi’nde Metafor isimli köşesinde Aralık 2022-Eylül 2023 tarihleri arasında yayımlanan toplumsal konulu karikatürleri nedeniyle karikatür alanında 2023 yılı Sedat Simavi Ödülü’ne değer görüldü. Güneşin Girmediği Yere, Çizgisel, Metafor ve Karikatürlerle Çocuk Hakları Sözleşmesi kitapları yayınlandı. Halen BirGün Gazetesi’ne çiziyor.