Gamze Avrupa’yı kaldırdı | Güney Gazetesi Mersin

Gamze Avrupa’yı kaldırdı

Milli haltercimiz Gamze Altun silkmede 92 kilo kaldırarak Avrupa rekoru kırdı, altın madalya kazandı, Mersin’in gururu oldu

Gamze Avrupa’yı kaldırdı



12-20 Şubat tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenmekte olan 2024 Avrupa Halter Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Mersinli milli sporcu Gamze Altun 45 kg'da 92 kilo kaldırıp 23 yaş altı Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazandı. Gamze Altun toplamda ise 157 kg ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Gamze Altun bu rekoru ile İstiklal Marşımızı okutarak Türk Bayrağını göndere çektirdi.

Ülkemizi temsil eden diğer sporcu Cansu Bektaş ise koparmada 75kg ile altın, silkmede 88kg gümüş madalya kazanırken toplamda Avrupa rekoru kırarak 163kg ile üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Gamze Altun’un antrenörü İsa Makal, Tarsus’un bağrından yetişen sporcususun altın madalya kazanarak Türk Bayrağı’nı göndere çektirip İstiklal Marşı’nı okuttuğu için gurur duyduğunu ifade ederek, “Tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum darısı daha büyük başarılara” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Bulgaristan'da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Tarsuslu sporcu Gamze Altun’un kendilerine büyük bir gurur yaşattığını belirterek “Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’te Mersinli milli sporcu Gamze Altun’u tebrik etti. (Haber Merkezi)