Süper Amatör’de heyecan dorukta | Güney Gazetesi Mersin

Süper Amatör’de heyecan dorukta

Süper Amatör’de heyecan dorukta


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Süper Amatör Lig’de normal sezonun bitmesine 3 hafta kala takımlar play-off mücadelesinde yar alabilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

A Grubu’nda haftayı bay geçirecek olan Mut İdmanyurdu Belediyespor deplasmanda Akdeniz Zirvespor’u deplasmanda 0-6 mağlup ederek ilk iki için büyük avantaj elde etti. Puanını 40’a çıkaran Mut ekibi liderliğini sürdürdü. Takipçilerinden Binevlerspor sahasında Karacailyas Veteranlarspor’u 2-0 yenerek 3 puanının sahibi oldu. Binevlerspor bu galibiyetle haftayı bay geçiren Akdeniz Belediyespor ile puan (36) ve averaj olarak aynı konuma geldi. İçel Yolspor, sonlarda yer alan Ormanspor 5-0 mağlup ederek puanını 33’e çıkardı ve play-off iddiasını sürdürdü. Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Çeşmelispor sahasında Erdemli Limonspor'u 4-3 yenerek küme düşme hattından 5 puan uzaklaştı. Ligde 3 hükmen yenilgisi olan Taşucuspor, Tarsusspor'u sahasında 3-1 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı ve biraz da olsa rahatladı.

 

 

B GRUBUNDA KIRAN KIRANA MAÇIN GALİBİ YOK  

B Grubunda haftanın en önemli karşılaşmasında lider Mezitli 33 FK sahasında 2. sıradaki Mersin 33 FK ile golsüz berabere kaldı. Puanını 45’e çıkaran Mezitli 33 FK liderliğini sürdürürken Mersin 33 FK ise 42 puanla ikinci sırada yer aldı. 39 puanla üçüncü sırada yer alan Çukurova Birlikspor bu hafta Mezitli 33 FK’yı konuk edecek. Çukurova Birlik’in play-offa kalabilmesi için kalan 3 maçını da kazanması Mezitli 33 FK ve Mersin 33 FK'nın puan kaybetmesi gerekiyor.

Bozyazı Belediyespor Akdenizgücü'nü 3-0 mağlup ederek 4. sıraya yükselirken Silifke İdman Yurdu sahasında Kuvayi Milliye'yi farklı 5-1 mağlup ederek 6. galibiyetini aldı. Erdemlispor sahasında İdmanyurdu 1925'i 6-4 mağlup ederek rakibini zor duruma soktu. Erdemli Yörükspor haftayı Toroslar Belediyesi hükmen galibiyeti ile kapattı ve küme düşmeme mücadelesinde rakibi İdmanyurdu 1925 ile arasındaki fark 4'e indi. Düşme hattındaki Erdemli Yörükspor'un 3, İdmanyurdu 1925'in ise 2 maçı kaldı.