TİY Başkanı Kavalcı’dan hakeme tepki | Güney Gazetesi Mersin

TİY Başkanı Kavalcı’dan hakeme tepki

TİY Başkanı Kavalcı’dan hakeme tepki


HASAN KÜÇÜK

 

Hafta sonu oynanan ve Hopaspor’un 1-3 galip geldiği maçta Tarsus İdman Yurdu oyuncusu Cemal Metehan Kavalcı’nın hakem Melis Özçiğdem’in iteklemesi ile defalarda yerde yuvarlanması gündem olmuştu.

TİY Başkanı Cem Kavalcı olayla ilgili açıklama yaptı. Hopa maçının 32. dakikasında hakemin itmesi sonucu yerde yuvarlanan oyuncusuna tüm ekibe sosyal medyada itibar suikastı oluşturulduğunu ifade eden Kavalcı, “Oyuncumuzla görüştüm. Arkadaşının kırmızı kart gördüğünü,  rakibinin de kırmızı kart görmesi gerektiğini söyleyip hakeme itiraz etmiş. Hakem kendisine sarı kart gösterip devamında oksijen beyne gitmeyip adrenalinde yükselince ittiğinde böyle bir tepki vermiş. Ben oyuncumla gurur duyuyorum. Hakeme tasvip etmediğimiz ters bir hareket yapabilir vurabilir, itebilir başka şeyler de yapabilirdi. Oyuncumuz böyle bir tepki verdi” dedi.

FIFA kokartlı hakem Melis Özçiğdem’in oyuncularının itmesi konuşulması gerekirken oyuncularının takla atmasının gündeme geldiğini ifade eden Kavalcı şunları söyledi: “Hakemin böyle bir yetkisi var mı? Troller çıkıyorlar oyuncumuza itibar suikastı yapıyorlar. Oyuncumuzu kimseye yem etmeyiz. Kimseye de boyun eğdirmeyiz. İtibar suikastını kesinlikle önleriz. Herkes aklını başına alsın. TFF nasıl bir karar alacak bilmiyorum ama Melis Özçiğdem’e düdüğü astıracağım. Bunun için her şeyi yapacağım. Kimse TİY’i yerle bir edemez. Herkes kendine çeki düzen versin. TİY hakkını kimseye yedirmeyiz.”