Her mahalleye oyun bahçesi talebi | Güney Gazetesi Mersin

Her mahalleye oyun bahçesi talebi

Çocukların her şeyi oyun içinde öğrendiğini söyleyen Çocuk Bilimsel Gelişim Derneği (ÇOBİ-DER) Kurucu Başkanı Mustafa Duru, mahalle muhtar adaylarına, belediye meclis üyesi adaylarına, belediye başkan adaylarına seslenerek “Mahallemizde çocuklarımız için oyun bahçesi istiyoruz” dedi.

Her mahalleye oyun bahçesi talebi


ELVAN KONUK

ÇOBİ-DER Kurucu Başkanı Mustafa Duru, çocuklar için oyun ve doğanın önemine dikkat çekti. Duru, yaklaşan yerel seçimlerde aday olan kişilere seslenerek her mahalleye çocuklar için oyun bahçesi yapılması talebinde bulundu.

Çocukların bilimsel gelişimine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Duru, “Çocuklarımız etrafı yüksek biçimde çevrilmiş güvenli oyun bahçelerinde, ebeveynlerinin gözetiminde, güven ortamında, doyasıya, yalnız ya da bazı arkadaşları ile birlikte oynayabilmelidirler. Özellikle 0-6 yaş dönemi çocuklarımız iki şey ister, acıkınca karnını doyurmak, sonra da bol bol oynamak. Biliriz ki, bu çocuklarımız her şeyi oyun içinde, öğrenirler. Her oyun, özellikle de doğa içinden seçilen oyunların her biri onların bir şeyleri öğrenme aracıdır. Çocuklarımızı sokaklardan ve trafik tehlikesinden koruyabilmek için halkla ilişki içinde olan, kamu kurumlarında yönetici olmak isteyen herkesten çocuklarımız adına oyun bahçeleri istemeliyiz. Çocuklar her alanda gelecektir” ifadelerini kullandı.