“Ceketimizi koysak kazanırız zihniyetine mecbur değilsiniz” | Güney Gazetesi Mersin

“Ceketimizi koysak kazanırız zihniyetine mecbur değilsiniz”

CHP’den istifa ederek İyi Partinin Yenişehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Arıcan, CHP genel merkezinin belediye başkan adaylarını sadece arkadaş, meslektaş, yandaş, menfaatdaş ve hemşericilik kriterleri üzerinden kurguladığını ileri sürdü. CHP tabanına “Ben sizlerin de hakkınızı savunmak ve sesiniz olmak için bu yola çıktım” diye seslenen Ahmet Arıcan, “Yenişehir ile ilgili hayallerimiz yarım kalmayacak, Projelerimiz hayata geçecek.   Çıktığımız bu haklı mücadelede sen de yanımızda ol. Ceketimizi koysak kazanırız zihniyetine mecbur değilsin” ifadelerini kullandı.

“Ceketimizi koysak kazanırız  zihniyetine mecbur değilsiniz”


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP’den Yenişehir Belediye Başkan aday adayı olan ancak mevcut başkan Abdullah Özyiğit’in yeniden aday gösterilmesi üzerine CHP’den istifa edip İyi Parti’den Yenişehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Arıcan, adaylık süreciyle ilgili olarak ilk kez basının karşısına çıktı.

İyi Parti Mersin İl Başkanı Suat Şahin, Yenişehir İlçe Başkanı Turgut Kahraman Turgutkaya’nın da katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Ahmet Arıca’ın gündeminde CHP Genel Merkezinin atama politikaları vardı.

“Ülkemizin kurtuluşuna ve kuruluşuna imza atmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi kurultaydan sonra ne yazık ki en talihsiz ve en kara günlerini yaşamaktadır” diyen Arıcan, “CHP yönetimine “Değişim” mottosuyla gelenlerin aslında, belediyelerdeki bölüşüm ve paylaşımı hedeflerine koydukları, kişisel menfaatleri doğrultusunda da adayları belirledikleri net bir şekilde anlaşılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Mersin’deki adaylarını Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın iki dudağı arasına emanet etmiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dahi görüşleri ve sorumluluğu yok sayılmış, il ve ilçe teşkilatları muhatap bile alınmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel özellikle Yenişehir ilçemiz için kendi inisiyatifini kullanmış, halkta karşılığı bulunmayan ve görevde olduğu 5 yıl içerisinde son derece başarısız bir performans göstermiş arkadaşını, tekrar aday yapmıştır. Genel merkezdeki karar verici makamındaki isimleri hepinizce malum olan 3-5 kişi belediye başkan adaylarını sadece arkadaş, meslektaş, yandaş, menfaatdaş ve hemşericilik kriterleri üzerinden kurguladığı bariz bir şekilde anlaşılmaktadır.   Kamuoyu yoklamaları, anket sonuçları, sivil toplum örgütlerini ve halkın görüşleri, projeler, liyakat gibi kriterler önemsenmemiştir.  Ayrıca kendisini iki dönem milletvekili ve bu dönem de Grup başkanvekili yapan Kılıçdaroğlu’nu sırtından vurup, ardından zıp zıp zıplayan, Mersin sokaklarına inmeye yüzü ve cesareti olmayan birisi ne yazık ki bu şehrin ve CHP’nin kaderini belirleyen bir makamda oturmaktadır. Kurultayda aday belirlemede ön seçim ve değişim için namus sözü verenlerin, özünde belediyeleri bölüşüm planı yaptıkları anlaşılmıştır. Ve bizlere hizmet yolunda bütün çıkış yolları kapatılmıştır” dedi.

 

“CHP TABANINA SESLENDİ”

CHP’de yaşadığı sürecin ardından İyi Parti’den Yenişehir Belediye Başkan adaylığı teklifinin geldiğini söyleyen Ahmet Arıcan, CHP tabanına “Ben sizlerin de hakkınızı savunmak ve sesiniz olmak için bu yola çıktım” diye seslendi.

Ahmet Arıcan, “Yenişehir ile ilgili hayallerimiz yarım kalmayacak, Projelerimiz hayata geçecek.   Çıktığımız bu haklı mücadelede sen de yanımızda ol. Ceketimizi koysak kazanırız zihniyetine mecbur değilsin. Yenişehir’de iyiler kazanacak” ifadelerini kullandı.