Süper Amatör’de heyecan dorukta | Güney Gazetesi Mersin

Süper Amatör’de heyecan dorukta

A Grubunda Mut liderliğini sürdürürken B Grubunda liderlik el değiştirdi: Mersin 33 FK

Süper Amatör’de heyecan dorukta


HASAN KÜÇÜK

Mersin Süper Amatör Lig’de (SAL) normal sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala play-offta mücadele etmek ve düşmemek isteyen takımlar kırana mücadele veriyor.

A Grubu’nda lider Mut İdman Yurdu Belediyespor’un bay geçirdiği haftada Akdeniz Belediyespor küme düşmeme mücadelesi veren Taşucuspor'u 2-0 yenerek puanını 39’a yükseltti ve averajla 2. sıraya yükselerek liderle arasındaki puan farkını 1’e düşürdü. 3. Sırada yer alan Binevlerspor’da Ormanspor’u 3-2 yenerek puanını 41’e çıkarırken İçel Yolspor Tarsusspor maçında 2 puan bıraktı. Fark 5’e çıkında play potasından uzaklaştı.

Karacailyas Veteranlar, Çeşmelispor'u 3-1 mağlup ederken Akdeniz Zirvespor deplasmanda Erdemli Limonspor'u 2-1 yendi.

 

 

B GRUBUNDA LİDER MERSİN 33 FK

B Grubunda ise Silifke İdman Yurdu’nu gol yağmuruna tutarak 6-1 mağlup eden Mersin 33 FK, son 2 haftaya girilirken puanını 45’e çıkararak yeniden liderliğe yükseldi. Mersin 33 FK kalan iki maçtan birini kazandığı takdirde şampiyon olacak.

Haftanın maçında Çukurova Birlik FK, Mezitli 33 FK’yı 3-1 mağlup ederek play-off iddiasını sürdürdü. Mezitli 33 Spor bu haftayı bay geçirecek son hafta ise sahasında Silifke İdman Yurdu ile oynayacak.

İkili averajda Mezitli 33'e karşı dezavantajı bulunan 3. Sıradaki Çukurova Birlik, Mezitli’nin son hafta Silifke İdman Yurdu'na puan kaybetmesini bekleyecek.

Erdemli Yörükspor bu hafta da Kuvayi Milliye maçını kaybedince kümede kalma umutları tükenme noktasına geldi. Erdemli Yörükspor bu hafta lider Mersin 33 FK ile son hafta ise Çukurova Birlik ile karşılaşacak. Grupta iddiası bulunmayan Akdenizgücü ile Erdemlispor ise 1-1 berabere kaldı. İdman Yurdu 1925 haftayı bay geçirdi.