Rüzgâr gibi geçti | Güney Gazetesi Mersin

Rüzgâr gibi geçti

Seyfi Alanya Atmalar Kupası ve U18 Atmalar Liginde 39 ilden 350 sporcu Mersin’de yarıştı

Rüzgâr gibi geçti


 

Türkiye Atletizm Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan ve Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde gerçekleştirilen 'Seyfi Alanya Atmalar Kupası, U18 Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışları ve Para Atletizm Olimpik Deneme Yarışmaları' tamamlandı.

Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye geneli 39 ilden yaklaşık 350 sporcu katıldı. Sporcular, cirit atma, disk atma, yüksek atlama, oturarak cirit atma kategorilerinde ter döktü. Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

 

FOTOĞRAFLAR: HASAN KÜÇÜK 

 

Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurul Başkanı ve Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz, Uluslararası Seyfi Alanya Atmalar Kupası'nın her yıl Mersin'de düzenlendiğini söyledi.

Organizasyona Türkiye'den 380 sporcunun yanı sıra 3 ülkeden de 8 sporcunun katıldığını belirten Oğuz, "Gülle, disk, cirit ve çekiç olmak üzere 4 kategoride mücadele yapıldı. Bunun yanı sıra 12 paralimpik sporcu da yer aldı. Burada seçilecek atmalar milli takımı, 6-7 Mart'ta Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Atmalar Şampiyonası'na katılacak" dedi. (Haber Merkezi)