“DİK DURUŞUM NEDENİYLE Mİ BENİ LİSTEDEN ÇIKARDIN?” | Güney Gazetesi Mersin

“DİK DURUŞUM NEDENİYLE Mİ BENİ LİSTEDEN ÇIKARDIN?”

AKP meclis üyesi adayları listesinden son anda çıkarılan iş insanı Şevket Demir, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a veryansın etti

“DİK DURUŞUM NEDENİYLE Mİ BENİ LİSTEDEN ÇIKARDIN?”


ABİDİN YAĞMUR

 

AKP’den Akdeniz Belediye Meclisi üyesi adayı olan iş insanı Şevket Demir, il örgütü ve genel merkezce üçüncü sıraya konulmasına rağmen, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın müdahalesiyle listeden çıkarıldığını iddia etti. Demir, “Benim doğruya doğru-yanlışa yanlış duruşum mu, milliyetçi-muhafazakâr çizgim mi, Allah'tan başka kimseye eğilmeyen dik duruşum mu bu listeden silinmeme sebep oldu” diye sordu.

 

Mersin iş dünyasının ve AKP camiasının tanınmış isimlerinden Şevket Demir, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a meclis üyesi adayları listesi üzerinden sert sözlerle tepki gösterdi. Meclis üyesi aday listesinden son dakikada Mustafa Gültak’ın isteğiyle silinmesine isyan eden Şevket Demir, “Daha önceleri de kendisinin belediye başkanı olmasına vesile olan yol arkadaşları ve dostlarına da söz verdiğini ve vefasızlık yaptığını unutmuşum meğer” dedi.

Şevket Demir, meclis üyeliği aday adaylığıyla ilgili süreci sosyal medya hesabında şöyle özetledi:

“Gönül verdiğim Recep Tayip Erdoğan ve Ak parti davasına kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir makama ve mevkiye talip olmadan hizmet ettim.

İl başkanlığı döneminden bugüne kadar hep yanında olduğumuz ve bugüne kadar hiçbir talebimizin olmadığı mevcut Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile görüşmemizde meclis üyeliğini düşündüğümü ve destek vermesi durumunda müracaat edeceğimi söyledim. Kendisi bana müracaat etmemi ve gereken desteği vereceğini ancak tek başına gücünün yetmeyebileceğini söyledi.

Ak Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan meclis üyeleri listesinde ismim 3. Sırada yer almış olup, Genel merkezce onaylanmıştır. Listeye yazılmaya hiçbir katkısı olmayan ve tek başına listeye ismimi yazmaya gücü yetmeyeceğini belirten Sayın Gültak tek başına almış olduğu kararla ismimi listeden çıkartmıştır.

Ben Hakka ve Halka hizmet için aday oldum. Benim kendimi anlatmama gerek yok. Karşılığımın olup olmadığını beni tanıyan herkes ve il başkanı olduğu dönemlerden kendisi çok daha iyi bilir.

Benim doğruya doğru-yanlışa yanlış duruşum mu, milliyetçi-muhafazakâr çizgim mi adaletsizliğe-haksızlığa-hukuksuzluğa-yolsuzluğa müsaade etmeyecek kişiliğim mi Allah'tan başka kimseye eğilmeyen dik duruşum mu bu listeden silinmeme sebep oldu?

Daha önceleri de kendisinin belediye başkanı olmasına vesile olan yol arkadaşları ve dostlarına da söz verdiğini ve vefasızlık yaptığını unutmuşum meğer.

Ayrıca geçmişten bugüne kadar bana inanan güvenen ve benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen hep yanımda olan binlerce dost, arkadaş, akrabalarıma, Akdeniz Belediyesi Meclis Üyeliği adaylığım sürecinde desteğini esirgemeyen, bana referans olan ve Akdeniz meclis üyeliği 3.sıraya yazılmama vesile olan Ak Partide geçmişten günümüze kadar görev almış bana inanan, destek veren tüm arkadaşlarıma, sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Hesap adamı değil dava adamıyız.

İnandığım davama birileri yanlış yaptı diye küsecek değilim, ancak yanlış yapanlara aferin de diyecek değilim.

Siyaset yapanları Hakka ve Halka hizmet, dürüst samimi ve ilkeli olmaya davet ediyorum.

Yazımı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözüyle sonlandırıyorum.

''Bir saniyesine bile hâkim olamadığımız, hükmedemediğimiz bir hayat için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yok.''”